Programma Scharrelkids

 

Agenda 2021 Scharrelkids IVN Emmen-Coevorden

 

Voor het najaar 2021 hebben wij de volgende activiteiten gepland, maar wel onder voorbehoud. Op Facebook kun je de actuele agenda vinden: kijk daarvoor op https://www.facebook.com/scharrelkidsemmen.

25 september - Wat kruipt er onder je voeten?

Op, in en onder de grond vind je een hele wereld met allemaal kriebelbeestjes. Zonder deze beestjes in de bodem zou de natuur er heel anders uit zien. Wie zijn die bodemdiertjes eigenlijk, wat doen ze en hoe wonen ze? En wist jij dat deze kleine helden eigenlijk superkrachten hebben?

30 oktober - Nachtleven: natuur in het donker

In de jaarlijkse Nacht van de Nacht gaat in Nederland zo veel mogelijk het licht uit. Waarom is dat? Mensen zien niet zo veel in het donker, maar sommige dieren zien dan juist heel goed.

Hoeveel zie jij in het donker? Waarom leven sommige dieren in het donker, en hoeveel zien zij eigenlijk? Op zaterdag 30 oktober laten wij jou de stilte in een donker bos beleven en vertellen je wat meer over nachtdieren. We gaan wandelen in het Valtherbos (ingang via Weerdinge). Ouders zijn ook uitgenodigd.

We starten om 18.30 uur.  Aanmelden kan via ivn.jeugd.emmen@gmail.com.

Let op: dit is nadrukkelijk géén spooktocht, maar het is wél heel donker! Trek donkere (en warme) kleren aan en schoenen waar je goed op wandelt die wel vies/nat mogen worden.

Doe mee met deze speciale Scharrelkids-avond.

20 november - Bomen in de herfst

In de herfst verkleuren alle bladeren en worden bomen kaal. Toch? Of is er meer aan de hand? Ga mee op herfst-struuntocht en ontdek wat bomen jou allemaal kunnen vertellen.

 

 

 


Wil je mee doen? Meld je dan op tijd aan! Op Facebook vind je per keer de uitnodiging en de locatie.
Aanmelden kan via e-mail: ivn.jeugd.emmen@gmail.com.


Natuurbeleving staat voorop!
Wij geven de kinderen graag alle aandacht om ze volop de natuur laten beleven. Dat kan het beste met een besloten groep van kinderen die van tevoren zijn aangemeld. Er gaan altijd minimaal drie
begeleiders mee. De activiteiten vinden plaats tussen 14.00 en 16.00 uur. Wij vragen een vergoeding van € 3,= per kind. In bijzonder gevallen kunnen ouders, in overleg, als begeleider mee.

Voor informatie:  mailen naar ivn.jeugd.emmen@gmail.com.