Programma Scharrelkids

 

Agenda 2021 Scharrelkids IVN Emmen-Coevorden


Voor 2021 hebben wij de volgende activiteiten gepland, maar wel onder voorbehoud. Op Facebook kun je de actuele agenda vinden: kijk daarvoor op https://www.facebook.com/scharrelkidsemmen.

 

23 januari: Zorg voor de vogels

De vogels kunnen in de winter best een handje geholpen worden met voer. We gaan zelf vetbollen maken, maar geen gewone vetbollen; hier maken we een leuk kunstwerkje van.


20 februari: Holbewoners

Welke dieren leven er allemaal in een holletje, en hoe ziet zo’n holletje er dan uit? We gaan op naar de holbewoners in het bos. Weet jij ze te vinden?


20 maart: Hutten bouwen

Gegarandeerd veel buitenplezier met deze jaarlijks terugkerende activiteit. Met hele grote en kleine takken gaan we in groepen hutten maken. Trek je oudste kleren aan en bouw mee!


17 april: Speuren naar sporen

Een echte speurneus vindt alles. Maar hoe wordt je een speurneus? Wij verklappen je wat voor sporen er allemaal in de natuur te vinden zijn. Misschien vind je wel een goed verstopte schat!


15 mei: Bloemen en bijen in het voorjaar

Wilde bloemen zijn heel belangrijk. Bijen hebben ze nodig voor nectar en stuifmeel en vlinders leggen er hun eitjes op. Wij vertellen je meer over de bloemen en bijen en samen gaan we wat leuks maken om de bijen en de bloemen te helpen.


12 juni: In en om de vijver

Denk jij bij een vijver ook meteen aan vissen? Weet je dat er nog een heleboel andere beestjes in en om de vijver leven? Beestjes die kunnen zwemmen, vliegen, springen en …. skiën. Kom kijken en
beleven, maar vergeet vooral niet je laarzen!


Wil je mee doen? Meld je dan op tijd aan! Op Facebook vind je per keer de uitnodiging en de locatie.
Aanmelden kan via e-mail: ivn.jeugd.emmen@gmail.com.


Natuurbeleving staat voorop!
Wij geven de kinderen graag alle aandacht om ze volop de natuur laten beleven. Dat kan het beste met een besloten groep van kinderen die van tevoren zijn aangemeld. Er gaan altijd minimaal drie
begeleiders mee. De activiteiten vinden plaats tussen 14.00 en 16.00 uur. Wij vragen een vergoeding van € 3,= per kind. In bijzonder gevallen kunnen ouders, in overleg, als begeleider mee.

Voor informatie:  mailen naar ivn.jeugd.emmen@gmail.com.