Programma Scharrelkids

 

Agenda 2022 Scharrelkids IVN Emmen-Coevorden

 

De laatste activiteit voor de zomervakantie:

9 juli 2022:  Holbewoners 

Welke dieren leven er allemaal in een holletje, en hoe ziet zo’n holletje er dan uit? We gaan op naar de holbewoners in het bos. Weet jij ze te vinden?

 

Voor het najaar 2022

hebben wij de volgende activiteiten gepland, maar wel onder voorbehoud. Op Facebook kun je de actuele agenda vinden: kijk daarvoor op https://www.facebook.com/scharrelkidsemmen. Geen uitnodiging missen? Meld je dan aan voor de e-mails van ons: ivn.jeugd.emmen@gmail.com.

17 september: Hoera, buiten spelen in de natuur!

Doe mee en kom buiten spelen! Niet gewoon buiten, nee: in het bos! Ontdek welke leuke spelletjes je allemaal buiten kunt doen met natuurdingetjes die je gewoon buiten kunt vinden. Hoe meer kinderen er mee doen, hoe leuker. Geef je gauw op.

15 oktober: Herfst struuntocht

Waar denk jij aan bij herfst? Paddenstoelen toch zeker. Maar er is nog veel meer! Ga mee op deze struuntocht en zie wat de herfst nog meer te ‘vertellen’ heeft. En natuurlijk gaan we heus ook paddenstoelen opzoeken. Hoeveel verschillende kun jij vinden?

19 november: Alles over egels

Een egel-ontdektocht waarbij je (bijna) alles over egels te weten komt: weet jij bijvoorbeeld hoe een egel geboren wordt? Maar we gaan ook wat moois maken: voor de egels óf voor jou, dat houden we nog even geheim.

10 december: Zorg voor de vogels

De vogels kunnen in de winter best een handje geholpen worden met voer. We gaan zelf vetbollen maken, maar geen gewone vetbollen; hier maken we een leuk kunstwerkje van. Verder kun je pinda’s rijgen, een vogelquiz doen, etc.


Wil je mee doen? Meld je dan op tijd aan! Op Facebook vind je per keer de uitnodiging en de locatie.
Aanmelden kan via e-mail: ivn.jeugd.emmen@gmail.com.


Natuurbeleving staat voorop!

Wij geven de kinderen graag alle aandacht om ze volop de natuur laten beleven. Dat kan het beste met een besloten groep van kinderen die van tevoren zijn aangemeld. Er gaan altijd minimaal drie
begeleiders mee. De activiteiten vinden plaats tussen 14.00 en 16.00 uur. Wij vragen een vergoeding van € 3,= per kind. In bijzonder gevallen kunnen ouders, in overleg, als begeleider mee.

Voor informatie:  mailen naar ivn.jeugd.emmen@gmail.com.