Emmen-Coevorden
Vogels
Vanaf
zondag30jan202209:00

Cursus Vogelzang herkennen via WhatsApp

opgeven vóór 27 januari

cursusDe dagen lengen en als je goed luistert kun je horen dat de vogels er weer zin in krijgen! Nog even en het gezang barst weer los. Wil je ook graag weten welke vogel je nu eigenlijk hoort zingen in je buurt? Dan is dit de juiste tijd om je daar in te verdiepen.

De cursus Vogelzang herkennen bestaat al een aantal jaren en wordt gegeven met behulp van Whatsapp. (Je hebt dus een mobiele telefoon nodig.) De deelnemers worden geplaatst in een Whatsapp groep en ontvangen 1x per week, op zondagochtend, informatie (foto, filmpje,
geluidsfragment, tips, enz.) over een zangvogel die op dat moment ook werkelijk buiten te horen is. Je kunt dan met je telefoon op pad om op zoek te gaan naar de vogel van de week. De Whatsapp groep wordt alleen gevuld met lesstof. Eventuele reacties van de deelnemers komen niet terecht in
de groep, maar gaan rechtstreeks naar de beheerder! Zondag 30 januari wordt het eerste bericht verstuurd met algemene informatie over vogels en hun zang. Een week later, op 6 februari om 9.00 uur vliegt de eerste vogel de groepsapp binnen! Gedurende acht weken worden zeven zangvogels behandeld.

Lijkt het je leuk om mee te doen, meld je dan via boukjetoussaint@hotmail.com met vermelding van je naam en je mobiele telefoonnummer en van welke IVN afdeling je lid bent. Ook voor vragen kun je daar terecht. Graag opgeven vóór 27 januari a.s.
Voor IVN leden is de cursus gratis.

N.B. De deelnemers aan de cursus van vorig jaar worden binnenkort persoonlijk benaderd met de vraag of ze dit jaar mee willen doen met deel 2 van Vogelzang herkennen!

 

 

 

 

Algemene informatie

zondag 30 januari 2022 - 09:00