Elsloo
Kind & Natuur
woensdag19jun2019

Zomeractiviteit met de schooljeugd

Elk voorjaar organiseert IVN voor de leerlingen van groep 6 van basisschool KindCentrum Aelse een leerzame activiteit. Doel is interesse, respect en liefde voor de natuur over te dragen. Onder begeleiding van enkele ouders en leerkrachten gingen men in groepjes naar 5 verschillende plekken in het kasteelpark van Elsloo. Op iedere plek stonden vrijwilligers van IVN Elsloo die de kinderen iets vertelden over allerlei onderwerpen.

Bij de ijzeren brug in Terhagen b.v. de aanleg van het spoor en de aparte constructie van deze ijzeren brug. In het theehuisje hoe de bewoners van het kasteel vroeger hier vertoefden en konden de kinderen planten determineren. Bij het Terhager pötje konden ze aan de lijve ondervinden hoe de mensen vroeger hier aan de bron de was deden en mochten ze met het juk twee emmers water een eind naar boven dragen. In de botanische tuin vertelde een herboriste de heilzame werking van planten in vroeger tijden. Tenslotte bij de waterlozing het spannende verhaal van smokkelaars die met hun bootje naar België voeren en daar smokkelwaar haalden. Ook dat het kasteel vroeger in de Maas gelegen had.

Onderweg verheugden de leerlingen zich al op de cake en limonade die ze als afsluiting kregen in de kasteeltoren. Wij en de kinderen mogen terugkijken op een geslaagde en leerrijke morgen.

schooljeugd-2schooljeugd-3schooljeugd-4