Elsloo
Vogels
maandag20nov2017

Vogelwandeling Meers langs de Maas - 19 nov

Om 09.00 uur werden onze gasten welkom geheten bij de Fanfarezaal in Meers voor onze vogelwandeling langs de Maas. Het weer was prima; fris open weer, weinig wind en veel zon.

De omgeving van Meers langs de Maas verandert wekelijks. De grindwinning in combinatie met rivierverbreding heeft al meer veiligheid en een mooi natuurgebied opgeleverd. Tot in 2024 blijft Meers het decor van grindwinning en natuurontwikkeling. De grindputten in Meers worden ook aangevuld met grond van de locaties Urmond en Maasband en eventueel grond van buiten het werkgebied van het project Grensmaas. Ook het biotoop en de leefomgeving van vogels, eenden en ganzen verandert continue door alle aanpassingen van het landschap.

Tijdens onze tocht langs de Maas werden Grote Canadese Ganzen gespot, alsook de Grote Zilverreiger, Grauwe Gans, Knobbelzwaan, Smienten, Kieviten, Witte Kwikstaart, Kok- en Zilvermeeuwen. Bij een grote weide met oude fruitbomen lieten Kramsvogels, Koperwiek, Grote Lijster, Ringmussen, Vinken en Merels zich duidelijk zien.

Wederom is het juweeltje van de vogelwerkgroep goed van pas gekomen, de Swarovski-telescoop, waar de gasten ook gretig gebruik van maakten.

Na een tocht van ca. 2 1/2 uur waren wij weer terug bij de Witte Börstel, alwaar nog onder het genot van een kop koffie en een stuk vlaai werd nagepraat.

Wilt U ook een keertje meegaan? Noteer de zondagen 18 februari, 15 april, 14 oktober en 18 november 2018.

Vogelwandeling Meers-1Vogelwandeling Meers-2