Elsloo
Vogels
maandag19feb2018

Vogelwandeling Kelmond - 18 feb 2018

Vandaag, zondag 18 februari is de eerste vogelwandeling 2018 van de IVN vogelwerkgroep de Wouw in Beek, in en rondom Kelmond, gestart werd om 09.00 uur. Het is prachtig vogelweer; heldere blauwe lucht, windstil, zonnetje schijnt en temperatuur rond het vriespunt. Met 13 personen gaan wij op pad.

Al direct zien wij een groepje sijzen foerageren en in een weiland worden kramsvogels, de groene specht, zanglijster en spreeuwen gespot. Het belooft een mooie ochtend te worden. Lopend tussen de boomgaarden en het Levensbomenbos, parallel lopend aan de Adsteeg spotten wij een groepje geelgorzen, een sperwer, buizerd en ook de merel wordt regelmatig gezien. Ook de huismussen, kool- en pimpelmezen zijn volop aanwezig. Het winterkoninkje, ook wel zwart Jantje genoemd, laat zich horen alsook de heggenmus.

Lopend door Kelmond gaan wij richting het kasteelpark van kasteel Genbroek, tussen Geverik en Beek. Ook daar weer mooie waarnemingen; ijsvogel, matkop, boomklever en op de vijver zien wij Canadese ganzen, wilde eenden, waterhoentje en Nijlganzen, binnen de groep ook wel Cleopatra's of Moebaraks genoemd!

Onze telescoop wordt veelvuldig gebruikt om bij enige twijfel van een gespotte vogel de juiste naam aan de vogel te koppelen; het blijft een prachtige aanwinst!

Om 12.00 uur waren wij weer terug en onder het genot van een consumptie bij de Benelux heeft de groep de ochtend gezellig afgesloten.

Hier nog eens de waarnemingenlijst: Vogel waarnemingen Kelmond 18 feb 2018

Wilt U ook een keertje meegaan? Noteer de zondagen 15 april, 14 oktober en 18 november 2018, en hou de website in de gaten voor nadere informatie.

Kelmond-2Kelmond-3

Kelmond-1