Dagwandeling in de Eifel

Dagwandeling in de Eifel op zaterdag 22 april a.s
Met Olaf Op den Kamp als gids, de jaarlijkse wandeldag, dit keer in de Eifel door het dal van de Roer. Meer info hieronder.
Vertrek 08.30 uur Dorine Verschureplein, terug in Elsloo rond 18.00 uur. De kosten zijn 17,50 Euro pp.

Er zijn nog een paar plaatsen open, dus reageer snel. We beginnen nabij Untermaubach waar de Koppelstein de laatste uitlopers van het Buntsandsteingebergte vormt. Mooie uitzichten op het dal van de Roer en lopen in de richting Kreuzau. Het is over het algemeen een vlakke wandeling van ca 12 Km met hier en daar (kort) een stukje berg op. Ook worden weer halteplaatsen ingepland waar de bus staat voor diegenen die een stukje willen overslaan. Gaarne zo spoedig mogelijk opgeven bij Martin Meulenberg  mjmeulenberg01@hetnet.nl

Buswandeltocht rondom Untermaubach & Kreuzau
Tijdens onze jaarlijkse bustocht maken we kennis met het dal van de Roer. We beginnen nabij Untermaubach waar de Koppelstein de laatste uitlopers van het Buntsandsteingebergte vormt. Daarna lopen we met steeds weer mooie uitzichten op het dal van de Roer door weilanden, bloeiende hoogstamboomgaarden, gele koolzaadvelden en bloemrijke graslanden met Gulden sleutelbloemen en Fluitenkruid in de richting van Kreuzau. In de bossen bloeien Bosanemonen, longkruid en diverse soorten viooltjes. Daarna dalen we af in het dal van de Roer en volgen de uitgestrekte ooibossen met wilgen en elzen langs de oever. Langs het water bloeien soorten als Gevlekte dovenetel en Groot hoefblad en in de bomen zingen allerlei zangvogels. Wie weet zien we een Waterspreeuw of een Grote gele kwikstaart. Ook bezoeken we het fraaie landgoed rondom Schloss Burgau. In de uitgestrekte bossen hier leven Eekhoorns en allerlei soorten spechten, waaronder de Middelste bonte specht.
Deze Eifelwandeling heeft een totale lengte van circa 12 km, maar kan desgewenst hier en daar worden ingekort. Wel moet er hier en daar (kort) een stukje geklommen of gedaald worden, denk dus aan goede wandelschoenen en eventueel een paar wandelstokken. Vergeet ook uw boterhammen en voldoende drinken niet.

Dia lezing “Dorp en landschap van Elsloo en Catsop door de euwen heen”
  • Kosten: 17,50 Euro pp
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina