Elsloo
Bomen & Struiken
Op
maandag18feb201919:30

Snoeien fruitbomen, cursus

cursus snoeien fruitbomen

Stichting IKL biedt inwoners van de gemeente Stein de mogelijkheid om deel te nemen aan een snoeicursus voor fruitbomen. Tijdens deze tweedelige cursus op maandagavond 18 februari en zaterdagochtend 23 februari worden er verschillende aspecten behandeld die belangrijk zijn bij het snoeien.

Hoe kun je zien of een fruitboom veilig is om er een ladder in te zetten? Hoe herstel je een oudere fruitboom? En hoe voer je het reguliere snoeiwerk uit? De appelboom wordt anders gesnoeid dan de perenboom en dat geldt ook voor de kersen- en pruimenbomen. 

De cursus bestaat uit een theoriegedeelte en praktijkgedeelte. De theorieavond vindt plaats op maandagavond 18 februari om 19.30 uur. We geven dan een presentatie over het snoeien van de fruitbomen en zullen diverse voorbeelden laten zien. Ook is het mogelijk om, indien gewenst, een cursusboek te bestellen als naslagwerk. Het cursusboek wordt op de theorieavond overhandigd. Uiteraard is er volop ruimte voor het stellen van vragen. Tijdens de praktijkochtend die plaatsvindt op zaterdag 23 februari van 09.30 tot 12.30 uur ga je onder begeleiding snoeien en geven we praktische tips en uitleg. Het gereedschap en andere materialen worden door IKL verzorgd.

Deze cursus wordt georganiseerd in het kader van de ontwikkeling van een ‘’dorpsgaard’’ aan de Driekuilenweg, gelegen langs de Pasveersloot. Een boomgaard met belevings- en gebruikswaarde voor de bewoners van de gemeente Stein. Tijdens de praktijkochtend gaan we in deze boomgaard aan de slag!

Meedoen aan deze cursus is gratis en kan door je aan te melden via www.buitenkrachtlimburg.nl. Bij vragen kun je contact opnemen met Frans Voncken, 046 3030 544.

Hier de brochure:  Snoeicursus fruitbomen in Stein

Algemene informatie

donderdag 7 februari 2019 - 20:45