Elsloo
IVN
Op
zaterdag17sep202210:00

Maas Cleanup zaterdag 17 september

Bij deze lage waterstand van de Maas komt weer veel afval tevoorschijn van de overstroming van vorig jaar. Tijdens onze vorige opruimacties was dit niet bereikbaar. We sluiten daarom graag aan bij de Maas Cleanup Acties. Dit doen we samen met onze sponsoren DSM en Nalco die zorgen voor deelnemers maar ook de inrichting van de locatie met een gezellig en lekker natje en droogje.

Maas Cleanup zet zaterdag 17 september door heel Limburg opruimacties langs de oever van de Maas op touw. Vrijwilligers gaan gewapend met handschoenen, grijpers en vuilniszakken op pad om de Maasoever van afval te ontdoen.

Elke hand is welkom en nodig, dus geef je op ivn.elsloo@gmail.com.

We verzamelen ons om 10:00 bij het oude veer, zie kaartje hieronder. Einde ca 13:00 uur.

Voor handschoenen en zakken wordt gezorgd. Ook is en een beperkt aantal grijpers, dus als het kan, neem een eigen grijper mee. Het terrein is hobbelig en op sommige plaatsen misschien nog nat, daarom moet je wel fit zijn, lange broek en stevige schoenen.

Wat we ook leuk en geweldig vinden, is dat DSM en Nalco meedoen in de organisatie, ze zorgen o.a. voor een gezellig natje en een droogje voor en na de opruimactie.

Omdat nu nog niet alle details bekend zijn, ontvang je nadere inlichtingen na aanmelding.

Doe je mee? Geef je dan op bij ivn.elsloo@gmail.com. Je kunt ook aanmelden op de website van MaasCleanup.

Je kunt deze mail ook doorsturen naar kennissen en vrienden, alle hulp is welkom.

De keuze voor 17 september is allesbehalve toevallig; die dag is het World Cleanup Day. In honderdtachtig landen gaan mensen op pad om Moeder Natuur van afval te ontdoen.

„Partners adopteren dan als het ware een deel van een oever, een afvalhotspot of plek nabij hun bedrijf en maken zich vrijwillig verantwoordelijk voor het schoonhouden van het gebied. Dit voogdijschap uit zich dit jaar in de vorm van pickup points waar deelnemers hun spullen kunnen ophalen en na afloop samenkomen voor een gezellig samenzijn. Hierdoor krijgen de bedrijven een goed inzicht in wat ter plekke speelt. Zo kunnen zij zich samen met de Maas Cleanup gaan opstellen als voogd van dit stuk Maas.”

Algemene informatie

zaterdag 17 september 2022 - 10:00
Locatie: 
Westelijke Kanaalweg
Elsloo
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image