Elsloo
IVN
Op
maandag11mrt201920:00

Dialezing “Geologie van Zuid Limburg” door Hans van Schendel

Dia lezing Elsloo

Maandag 11 maart 2019, dialezing "Geologie van Zuid Limburg".

Presentator Hans v. Schendel uit Weert.
Aanvang 20.00 uur, entree gratis.

Voor IVN Elsloo heeft Hans van Schendel een diapresentatie samengesteld waarin wordt uitgelegd hoe geologische processen in het verre en recente verleden het huidige Zuid-Limburg hebben vormgegeven.

Vanaf het Ordovicium, op de geologische tijdschaal  485 tot 443 miljoen jaar geleden, een periode met een relatief warm klimaat en een hoog zeeniveau, worden de perioden tot en met het Kwartair, de periode waarin we nu leven besproken. Hij schetst een beeld, met unieke beelden, wat zich in iedere periode heeft afgespeeld en wat nu nog zichtbaar is.

Niet van alle geologische processen in Zuid-Limburg zijn resultaten zichtbaar. Daarom wordt tijdens de lezing soms uitgeweken naar de Ardennen en de Eifel.
Hoe dichter we bij de huidige tijd komen hoe zichtbaarder de resultaten van geologische processen in het huidige Zuid Limburgse landschap. Dan zal ook blijken dat de ‘heuvels’ van Limburg eigenlijk geen heuvels zijn.

 

 

 

 

Zaterdag 6 april 2019, Dagwandeling langs de Geul van de bronnen tot aan de Nederlandse grens.
8.30 uur  vertrek Dorine verschureplein Elsloo precies

18.00 uur aankomst Elsloo.
De wandeling is in totaal circa 14 km lang, maar op diverse punten (Kelmis, Plombieres, Moresnet), en onderweg kan een afkorting worden gepikt via de bus. Wel zelf lunchpakket meenemen. De wegen zijn te voet goed begaanbaar.

Opgeven bij Martin Meulenberg per E-mail  MJMEULENBERG01@HETNET.NL
Als het niet anders kan per telefoon 046 4374896

Algemene informatie

maandag 7 januari 2019 - 20:00
Locatie: 
Maaslandcentrum
burgemeester Maenenstraat 45
Elsloo
Nederland
Google Maps image