Elsloo
IVN
Op
maandag02mrt202020:00

Dia lezing "Natuurgebieden en tuinen van Zuid - Engeland" door Olaf op den Kamp.

Dia lezing Elsloo

Maandag 2 maart 2020: "Natuurgebieden, vogels en tuinen van Zuid - Engeland" door Olaf op den Kamp.
Engeland is voor velen onbekend en minder bekend als reisbestemming, toch is het zeker de moeite waard. Naast prachtige steden, liggen er ook heel wat bijzondere natuurgebieden en prachtige tuinen. In deze lezing bekijken we een aantal bijzondere natuurgebieden zoals de witte krijtrotsen bij Dover en de Seven Sisters, New Forest met zijn wilde pony’s, damherten en oeroude eiken, Sherwood Forest, waar volgens de legende ooit Robin Hood woonde, de zeevogelkolonies langs de kust bij Bempton en op de Farne Islands met Papegaaiduikers, Kuifaalscholvers en Jan-van-Genten, Nationaalpark Exmoor met zijn uitgestrekte heidegebieden en Exmoor- pony’s en vele bossen met Bluebells. 
Daarnaast nemen we een kijkje in wereldberoemde tuinen als Sissinghurst Castle Garden, Nymans Garden en Stourhead waar vele bijzondere bomen, struiken en planten staan en inspiratie kan worden opgedaan voor de eigen tuin. Sheffield Park is beroemd vanwege zijn vele waterlelies. De botanische tuin Wakehurst hoort bij de beroemde tuinen van Kew.

In mei en juni organiseert Olaf ook twee reizen naar Engelse natuurgebieden en tuinen.

Maaslandcentrum. Aanvang 20.00 uur, entree gratis.

Dover=

Zaterdag 25 april 2020: "Bustocht en wandeldag naar het Grenspark Maas-Swalm-Nette" met Olaf op den Kamp.

Op zaterdag 25 april organiseert IVN Elsloo weer de jaarlijkse bustocht.
Vertrek per touringcar vanaf het Dorine Verschureplein 8.30 uur stipt. Terug in Elsloo tussen 18.00 -18.30 uur.

Net over de grens bij Venlo ligt een fraai natuurpark, het Grenspark Maas-Swalm-Nette. Tijdens deze bustocht bezoeken we onder leiding van Olaf Op den Kamp drie gebieden in het Grenspark. We beginnen bij de Krickenbecker Seen, een gebied met diverse meren waarop watervogels leven. Deze meren ontstonden door het wegbaggeren van turf. Hier ligt ook het voormalige jachtslot Krickenbeck. Verborgen in het bos zien we de restanten van het Grand Canal du Nord dat Napoleon liet bouwen. Hier maken we een wandeling van circa 6 km.
Ons tweede doel is het Nettetal waar we het Roerdompproject zullen bekijken. Hier is langs de fraai meanderende Nette een natuurgebied met Bevers, Waterrallen, Grote zilverreigers en allerlei soorten eenden, ganzen en zwanen ontstaan. Bijzonder zijn de vele Futen op de Nette. Deze wandeling is circa 3 km lang. ’s Middags rijden we naar de Niers waar we een wandeling van 4 km maken. We lopen door het bos bij Klooster Wachtendonk en langs de uiterwaarden van de Niers zelf. Deze stroomt hier door een uitgestrekt vlak gebied tussen extensieve graslanden door. We sluiten de dag af met een bezoekje aan het fraaie plaatsje Wachtendonk met zijn historische huizen.

Algemene informatie

maandag 2 maart 2020 - 20:00
Locatie: 
Maaslandcentrum
burgemeester Maenenstraat 45
Elsloo
Nederland
Google Maps image