Eijsden
(Zoog)dieren
Op
dinsdag17mrt202020:00

Lezing Eikelmuis

IKL- Het slaapmuizen platform

Stichting IKL organiseert op dinsdag 17 maart een lezing over de Eikelmuis.

De Eikelmuis is een van de zeldzaamste zoogdiertjes van Nederland. Vroeger kwam deze soort vrij algemeen voor in grote delen van Zuid-Limburg. Tegenwoordig wordt het diertje alleen nog gezien in het Savelsbos en rond de Bemelerberg.

De Eikelmuis wordt al jaren onderzocht, waardoor we een goed beeld hebben van het aantal Eikelmuizen in het Savelsbos. De laatste jaren lijkt het niet zo goed te gaan met de Eikelmuis. Dat beeld zien we ook op andere plekken in Europa. Waar dat precies aan ligt is onduidelijk en moet onderzoek uitwijzen. Gelukkig weten we wel een aantal dingen die goed zijn voor de Eikelmuis. Bijvoorbeeld het zorgen voor meer variatie in haar leefgebied, en het verbinden van potentiële leefgebieden.

Om de Eikelmuis voor Limburg te behouden is in opdracht van de provincie Limburg een beschermingsplan opgesteld. Dat moet ervoor zorgen dat de Eikelmuis zich straks weer zelf kan redden. IKL staat aan de lat voor de uitvoering hiervan.

Op deze avond maak je kennis met dit bijzondere diertje. Een medewerker van IKL vertelt je ook alles over het beschermingsplan en wat je zelf voor de Eikelmuis kunt doen.

De lezing vindt plaats in het lokaal van IVN Eijsden, Kampweg 37b Gronsveld (voor navigatie Keerderweg 1 Gronsveld) en start om 20.00 uur. Meld je vooraf aan via www.buitenkrachtlimburg.nl i.v.m. het beperkt aantal plaatsen.

Wil je meer weten over de eikelmuis en iets betekenen voor dit zoogdiertje? Schrijf je dan in voor het slaapmuizen platform via https://www.ikl-limburg.nl/buitenkans/meld-je-aan-voor-het-slaapmuizen-platform/.

Stichting IKL / Het bestuur

Algemene informatie

dinsdag 17 maart 2020 - 20:00
Locatie: 
De Dassenburcht
Kampweg 37
Gronsveld
Nederland
Extra Informatie: 

Meld je vooraf aan via www.buitenkrachtlimburg.nl i.v.m. het beperkt aantal plaatsen

Google Maps image