Actueel


Op deze pagina gaan we actuele berichten zetten, die betrekking hebben op onze afdeling.

Hopelijk net zo snel en schitterend als een ijsvogel

 

Een link naar de nieuwe film van Ruben Smit, natuurfotograaf en regisseur van de natuurfilm De Nieuwe Wildernis. Ruben Smit woont in Leuvenheim en hij vertelt enthousiast over het fotograferen van natuur en over favoriete natuurgebieden grenzend aan zijn achtertuin. Ons gebied dus. Dit is de intro er volgen nog meer filmpjes in samenwerking met

"Visit Brummen Eerbeek".

Ruben Smit

 Johan van Zadelhoff

Jan Strijker

Cees Schneiders

Ellis Ligtlee

Wist u dat VVV Brummen Eerbeek een Facebookpagina heeft? Wellicht wilt u de pagina volgen. Bovendien fungeert VVV Eerbeek als depot van velerlei folders. Ga er gerust eens kijken. Marktplein 13,14 in Brummen. of Stuijvenburchstraat 36 in Eerbeek. Facebook VVV Brummen Eerbeek   

 

Conceptprogramma scholing voor 2019:        

  • 20 februari paddenoverzet (zie onderstaand artikel)

  • 11 april: presentatie over nachtvlinders door de vlinderstichting

  • 28 mei: excursie naar de werkzaamheden in de Velperwaard

  • Eind juni excursie naar het Soerense broek.

Op woensdag 20 februari om 19.30 in de Klaproos, Korenbloemstraat 21 Rheden: informatieavond over de paddenoverzet in de Gemeente Rheden en Rozendaal.

Op deze avond komt Pim Engeltjes van de paddenwerkgroep Rheden ons informeren over de werkwijze van deze werkgroep.

Sinds 2013 worden er op de Harderwijkerweg tussen Dieren en Laag-Soeren en de Middachterallee padden met de hand overgezet door vrijwilligers op eigen initiatief. De gemeente Rheden rust de vrijwilligers uit met veiligheidshesjes en een hoofdlamp. Langs de wegen worden tijdelijke schermen geplaatst met ingegraven emmers. Bij de padden trek verplaatsen duizenden padden, kikkers en salamanders zich van hun winterverblijf naar het water voor de voortplanting. De piek is net na donker, waardoor er jaarlijks vele slachtoffers vallen. Door de georganiseerde overzet worden veel levens gespaard. De werkgroep kan nog vrijwilligers gebruiken.

Meer informatie op de website: paddenrheden.simplesite.com.

IVN leden, donateurs en belangstellenden zijn van harte welkom!

 

Sinds maart 2016 heeft IVN een webwinkel met natuurproducten gericht op educatie, recreatie en onderzoek. Daarnaast zijn in de webwinkel ook de IVN materialen te bestellen. Kijk eens bij de aanbiedingen.

Neem eens een kijkje op winkel.ivn.nl/ivn-materiaal. Wist u dat die winkel in Apeldoorn staat. Het Woldhuis 11  7325 WN Apeldoorn.

Speciaal voor de afdelingen en leden zijn er kortingscodes van 10% waar, naar is gebleken, nog niet iedereen van op de hoogte is. 

Hierbij de kortingscodes:

  • Afdelingen: IVN-AFD-1201
  • Leden: IVN-LID-1202