Actueel


Op deze pagina gaan we actuele berichten zetten, die betrekking hebben op onze afdeling.

Hopelijk net zo snel en schitterend als een ijsvogel

 

Een link naar de nieuwe film van Ruben Smit, natuurfotograaf en regisseur van de natuurfilm De Nieuwe Wildernis. Ruben Smit woont in Leuvenheim en hij vertelt enthousiast over het fotograferen van natuur en over favoriete natuurgebieden grenzend aan zijn achtertuin. Ons gebied dus. Dit is de intro er volgen nog meer filmpjes in samenwerking met "Visit Brummen Eerbeek".

Ruben Smit

 Johan van Zadelhoff

Jan Strijker

Wist u dat VVV Brummen Eerbeek een Facebookpagina heeft? Wellicht wilt u de pagina volgen. Bovendien fungeert VVV Eerbeek als depot van velerlei folders. Ga er gerust eens kijken. Marktplein 13,14 in Brummen. of Stuijvenburchstraat 36 in Eerbeek. Facebook VVV Brummen Eerbeek

Wist u dat Ruben Smit niet de enige is die meewerkt aan een promotiefilm voor Brummen Eerbeek?                                                                                  Andere portretten zijn/worden gemaakt van Elis Ligtlee, Cees Schneiders en Nico Aaldering. 

 

Werkgroep scholing

Donderdag 18 januari 2018. Presentatie invasieve exoten door Henk Siebel van Natuurmonumenten in de klaproos, Korenbloemstraat 21, 6991 VN Rheden.

Henk Siebel Ecoloog bij NM, weet veel van ongewenste plant en diersoorten Hij verteld tijds die avond welke van die soorten we tegen kunnen komen bij excursies op de Veluwe en in de uiterwaarden. Aanvang 19.30 uur.

Woensdag 31 maart 2018, "Ieder vogeltje zingt zijn lied", het herkennen van vogelzang in het voorjaar. Lambert kouwenberg en Joop Gerretse.            Klaproos, Korenbloemstraat 21, 6991 VN Rheden.

Bijbehorende excursie zondag 25 maart 2018, landgoed Voorstonden. Vertrek om 07.30 uur vanaf de parkeerplaats NM aan de Voorsterweg in Voorstonden.

Woensdag 13 Juni 2018, Excursie Velperwaarden onder leiding van Andre ten Hoedt en/of Tineke Velhorst. Nadere info volgt.

Een verslag, enkele afbeeldingen en een filmje van de paddenstoelencursus voor beginners, van 25 en 30 september.                      Naar de pagina.

Waargenomen vogels tijdens de vroege vogelwandeling op zondag 9 april te Voorstonden.

streeplijst vogels Voorstonden

 

Sinds maart 2016 heeft IVN een webwinkel met natuurproducten gericht op educatie, recreatie en onderzoek. Daarnaast zijn in de webwinkel ook de IVN materialen te bestellen.

Neem eens een kijkje op winkel.ivn.nl/ivn-materiaal. Wist u dat die winkel in Apeldoorn staat. Het Woldhuis 11  7325 WN Apeldoorn.

Speciaal voor de afdelingen en leden zijn er kortingscodes van 10% waar, naar is gebleken, nog niet iedereen van op de hoogte is. 

Hierbij de kortingscodes:

  • Afdelingen: IVN-AFD-1201
  • Leden: IVN-LID-1202