Actueel


Op deze pagina gaan we actuele berichten zetten, die betrekking hebben op onze afdeling.

Hopelijk net zo snel en schitterend als een ijsvogel

 

Een link naar de nieuwe film van Ruben Smit, natuurfotograaf en regisseur van de natuurfilm De Nieuwe Wildernis. Ruben Smit woont in Leuvenheim en hij vertelt enthousiast over het fotograferen van natuur en over favoriete natuurgebieden grenzend aan zijn achtertuin. Ons gebied dus. Dit is de intro er volgen nog meer filmpjes in samenwerking met

"Visit Brummen Eerbeek".

Ruben Smit

 Johan van Zadelhoff

Jan Strijker

Cees Schneiders

Ellis Ligtlee

Wist u dat VVV Brummen Eerbeek een Facebookpagina heeft? Wellicht wilt u de pagina volgen. Bovendien fungeert VVV Eerbeek als depot van velerlei folders. Ga er gerust eens kijken. Marktplein 13,14 in Brummen. of Stuijvenburchstraat 36 in Eerbeek. Facebook VVV Brummen Eerbeek   

 

Conceptprogramma scholing voor 2019:        

Jullie hebben een tijdje niets van ons gehoord, hoewel we best actief zijn geweest. 

Nog even kennis maken voor nieuwe leden en donateurs: de werkgroep Scholing verzorgt  presentaties en excursies , bestemd voor leden en donateurs van de afdelingen Eerbeek e.o. , Oost Veluwezoom en KNNV Arnhem. We proberen altijd actuele onderwerpen over natuur, landschap en milieu uit onze regio te vinden, zodat we goed op de hoogte gehouden worden van wat er speelt in deze thema’s.

Vaak melden zich mensen of instanties die wat te vertellen hebben. Zo is dit jaar Jeroen de Koe van Natuurmonumenten ons op de hoogte komen brengen van de nieuwe opzet van de wegen en paden in het park Veluwezoom.

Pim Engeltjes van de werkgroep Padden-overzet  Rheden en Rozendaal liet ons in een presentatie zien hoe deze kwetsbare dieren worden geholpen bij hun gevaarlijke tocht naar het water, waar de eieren worden afgezet. Op 11 april kwam Jurrien van Deijk van de Vlinderstichting vertellen over nachtvlinders, waarna we ze buiten ook probeerden te lokken.

Verder staat dit najaar op het programma:

Op Woensdag 18 september om 19.30 uur in de Klaproos (Korenbloemstraat 21, Rheden), komt Bert van der Saag vertellen over het werk aan de restauratie van de Gravinnebeek  op landgoed Molenbeek in Eerbeek.

Wie van jullie Bert’s verhaal over de werkzaamheden van de werkgroep Gravinnebeek tot dusverre heeft gemist kan nu weer van de partij zijn. We houden deze lezing speciaal in de Klaproos zodat ook de leden van de afdeling Oost Veluwezoom kunnen horen aan welk speciaal project gewerkt wordt.

Zaterdag 21 september, 10.00 uur bij het Wit te huis aan de Boshoffweg:  Excursie langs de Gravinnebeek om te zien hoever de werkzaamheden gevorderd zijn.

IVN leden, donateurs en belangstellenden zijn van harte welkom!

 

Sinds maart 2016 heeft IVN een webwinkel met natuurproducten gericht op educatie, recreatie en onderzoek. Daarnaast zijn in de webwinkel ook de IVN materialen te bestellen. Kijk eens bij de aanbiedingen.

Neem eens een kijkje op winkel.ivn.nl/ivn-materiaal. Wist u dat die winkel in Apeldoorn staat. Het Woldhuis 11  7325 WN Apeldoorn.

Speciaal voor de afdelingen en leden zijn er kortingscodes van 10% waar, naar is gebleken, nog niet iedereen van op de hoogte is. 

Hierbij de kortingscodes:

  • Afdelingen: IVN-AFD-1201
  • Leden: IVN-LID-1202