Eemland
Vogels
dinsdag15dec2020

Wijzigingen vogeltelling aan de Westdijk

Aanvulling 15 december:
Door de meest recente coronamaatregelen van 14 december jl. mogen maximaal 2 personen in groepsverband ergens heen gaan of iets buiten de eigen woning ondernemen.

Aanmelden voor de telling op de Westdijk van 4 januari 2021 is daarom helaas niet mogelijk.

 

Bericht van 23 november 2020:
Ivm werkzaamheden aan de Westdijk te Bunschoten tm november 2021 zijn de maandelijkse vogeltellingen aan de Westdijk tijdelijk verhuisd van de eerste zaterdag naar de eerste maandag van de maand. 
De gang van zaken is ivm deze werkzaamheden en ivm Corona tijdelijk gewijzigd:

  • Iedere eerste maandag van de maand tussen 9.00 – 10.00 uur kan er een telling worden uitgevoerd op de Westdijk, de eerste telling is op 7 december 2020.
  • Het betreden van het afgesloten deel van de Westdijk kan en zal alleen plaatsvinden onder begeleiding van iemand van het projectteam van het Waterschap.
  • De exacte locatie op de dijk wordt in de voorgaande week besproken, afhankelijk van de locatie waar op dat moment de aannemer zijn werkzaamheden uitvoert.
  • De groepsgrootte is maximaal 14 personen
  • Ivm Corona kunnen voorlopig alleen leden van IVN Eemland meedoen!

Wim Smeets zal in de aankondiging van de telling laten weten waar de vogeltellers bij elkaar komen om onder begeleiding van een van de medewerkers van het Waterschap naar de telplaats te gaan en daar gedurende een uur te tellen.

Paapje vrouwtje ©WimSmeets

Paapje - foto Wim Smeets

Foto kop: IJsvogel - Wim Smeets