Eemland
(Moes)tuinen
maandag27jan2020

Cursus moestuinieren voor beginners

Wil je beginnen met een (kleine) moestuin? In deze IVN-cursus helpen we volwassenen een eigen moestuin aan te leggen en te onderhouden. Of het nu in je achtertuin is, in de volkstuin of zelfs op het balkon. We werken daarbij samen met de natuur.
Deze korte cursus wordt gegeven door twee vrijwilligers van IVN Eemland, Harry van de Deijssel en Wim Kok.

Aan de orde komen o.a. de gereedschappen, het verbeteren van de grondkwaliteit, het kiezen van de planten en de werkzaamheden in de moestuin door het jaar heen.De cursus is theoretisch, aangevuld met praktische oefeningen. Een cursusboekje van IVN wordt ter plekke verstrekt.

De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten op de zaterdagmorgen:
14 maart 2020, 18 april 2020 en 2 mei 2020. Tijd: Van 10.00 tot 12.30 uur.

Locatie 
Kinderboerderij de Veenweide, Vedelaarpad 53 (wijk Overhees) in Soest. Daar is binnenruimte, maar ook een fruitpark, een kas en een nieuwe moestuin.

Kosten
We vragen een kleine bijdrage van €10,-. Koffie en thee is inbegrepen. 

Aanmelden
Stuur een email naar duurzaamheid@ivn-eemland.nl en vermeld je voor- en achternaam, je volledige adres en telefoonnummer. Vermeld ook of je al (enige) ervaring hebt met moestuinen of nog niet.
Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met het bankrekening- nummer van IVN Eemland. Na overmaking van €10,- is je aanmelding definitief. 

Wellicht tot ziens!