Eemland
IVN
dinsdag19jun2018

23 Natuurgidsen ontvangen hun diploma

Vrijdagavond 15 juni jl ontvingen 23 cursisten na meer dan anderhalf jaar opleiding hun IVN-Natuurgidsendiploma. Aan twee cursisten werd een certificaat uitgereikt, dat op een later tijdstip omgezet kan worden in een diploma. De feestelijke bijeenkomst werd bijgewoond door de cursisten en 60 genodigden.

Zo eens in de drie jaar verzorgt IVN Eemland een natuurgidsencursus om de capaciteit aan gidsen op peil te houden. Net als in het verleden is ook deze cursus samen met de IVN afdeling De Bilt e.o. georganiseerd.
In november 2016 begonnen 32 deelnemers aan deze zware opleiding, 25 van hen vervolmaakten de opleiding succesvol. Van de kersverse natuurgidsen zijn er 13 actief in de regio Eemland, waar zij o.m. publiek (kinderen, volwassenen en senioren) begeleiden bij natuuractiviteiten en excursies in onze prachtige regio. Acht komen er uit Soest/Soesterberg, drie uit Baarn, twee uit Eemnes.

Tijdens de opleiding, die begin november 2016 van start ging, vergroten de deelnemers hun basiskennis over de natuur in de regio, vraagstukken over milieu en duurzaamheid en oefenen zij zich in het organiseren van natuureducatieve programma’s. De opgedane kennis en vaardigheden hebben de deelnemers toegepast in een onderzoeksproject en gepresenteerd in een educatieve activiteit.

Vrijdagavond 15 juni jl., meer dan anderhalf jaar later, konden dan eindelijk de diploma’s en certificaten worden uitgereikt.

De feestelijke bijeenkomst is bezocht door 85 genodigden en werd door Mirjam Maasdam geopend. Mevrouw Maasdam is gedeputeerde van de provincie Utrecht (CDA) met in haar portefeuille Hart van de Heuvelrug, Landelijk gebied, Natuur, Omgevingsvisie en Transformatieopgaven.

© Foto Peter van der Wijst
23 nieuwe gediplomeerde IVN-natuurgidsen en 2 certificaathouders samen met de cursusleiding.

Zie ook de foto bij IVN De Bilt