Eemland
Overig
Op
zondag11nov201814:00

Wandeling door De Zoom

Kans om een raaf te horen

Stuifzand, heide, oude beukenlanen, mierenhopen, jeneverbessen grillige eikenstobben, naaldbomen, een ecoduct en een oude, hoge boswal: de natuurwandeling door het gebied De Zoom in Soest onder leiding van IVN-gidsen op zondag 11 november, zit vol afwisseling.

De eeuwenoude invloed  van een raaf kan worden gehoord, want die broedt hier in de buurt. De gevolgen van de droogte dit jaar zijn hier helaas ook goed te zien. Het bos bereidt zich voor op de winter. Veel vogels zijn al vertrokken, maar er zijn ook blijvers. Paddenstoelen zijn al bijna verdwenen maar met wat speurwerk zijn ze nog te vinden. De kwetsbare en zeldzame jeneverbes in het gebied heeft veel geleden door de storm begin dit jaar.

De wandeling is rond de 4 kilometer en start om 14.00 uur bij de spoorovergang op de hoek van de Dolderseweg en het Berkenlaantje in Soest. De plek kan alleen via de Dolderseweg worden bereikt. Via de De Beaufortlaan is niet mogelijk, omdat er een autosluis zit in het Berkenlaantje. Er is beperkt mogelijkheid tot parkeren. Wandelaars moeten rekening houden met een pittige route vanwege het aantal klimmetjes op de boswal.

De route is niet toegankelijk met kinderwagens, buggy’s of rolstoelen. Honden kunnen niet mee.

De deelnemers krijgen na afloop gratis het wandelgidsje De Zoom mee. Meer informatie is op te vragen via wandelwerkgroep@ivn-eemland.nl

 

Natuurwandeling De Zoom

Zondag 11 november om 14.00 uur

Start: Dolderseweg hoek Berkenlaantje, Soest

Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom

Honden kunnen niet mee

 

Algemene informatie

zondag 11 november 2018 - 14:00
Locatie: 
Dolderseweg
Soest
Nederland
Google Maps image