Eemland
IVN
Op
zaterdag18mei201908:00

Voorjaarsexcursie!!

MolenUitnodiging voor de leden en donateurs van IVN Eemland

 

Voorjaarsexcursie op zaterdag 18 mei naar MONTFERLAND in het zuidoosten van Gelderland.

Het belooft een afwisselende dag te worden in een prachtig heuvellandschap, onderdeel van een stuwwal en dichtbij de Duitse grens.
's Morgens worden we eerst rondgeleid op het landgoed van Huis Bergh net buiten 's Heerenberg, tegenwoordig in bezit van de Stichting Huis Bergh en Natuurmonumenten (bos- en landbouwgronden). 
Daarna gaan we door naar Brockhausen/Stokkum om daar het bijzondere landschap te  ontdekken en te wandelen door het glooiende land.

Als toetje gaan we in de middag een nog werkende middeleeuwse torenmolen bezichtigen, voor het eerst genoemd in 1451 en behorend tot de oudste gemetselde molens van Europa.

Voor deze excursiedag moet je wel goed ter been zijn daar we door 'berg en dal' gaan wandelen! We zijn deze dag te gast bij IVN De Oude IJsselstreek, regiowerkgroep Montferland, een IVN gids en een voormalig lid van IVN Eemland, (zij woont sinds vorig jaar in Montferland) organiseren deze dag voor ons, we zijn dus in goede handen.

Aanmelden bij Corry Heus: excursies@ivn-eemland.nl
Altijd met vermelding van:
1/ lid of donateur
2/ telefoonnummer
3/ hoeveel personen-lid-donateur-of huisgenootlid/donateur
4/ carpoolen: meerijden of beschikbaar als chauffeur? Hoeveel plekken in uw auto?
Er kunnen maximaal 20 personen mee.  De werkgroep excursies heeft veel zin in deze excursiedag, jullie ook? Bij snel aanmelden ben je zeker van een plek.

You Tube: https://m.youtube.com/watch?v=B7QWiRk6kKY

 

Algemene informatie

zaterdag 18 mei 2019 - 08:00
Locatie: 
Kasteel Huis Bergh
Hof van Bergh 8,
7041AC 's-Heerenberg
Nederland
Google Maps image