Eemland
(Moes)tuinen
Op
zaterdag10mrt201810:00

Moestuincursus voor beginners


IVN-cursus moestuinieren voor beginners

Eten uit eigen tuin is populair. In deze cursus helpen we cursisten een eigen  moestuin aan te leggen en te onderhouden. Of het nu in je achtertuin is, in de volkstuin of zelfs op het balkon. We werken daarbij samen met de natuur.
De cursus moestuinieren is bedoeld voor volwassenen met weinig kennis van moestuinen, die willen beginnen met een moestuin.
De cursus wordt gegeven door IVN Eemland (werkgroep Duurzaamheid). Contactpersonen zijn Wim Kok en Harry van den Deijssel .

Deze korte cursus behandelt de gereedschappen die mensen nodig hebben bij het moestuinieren, het bepalen van de grondsoort, het kiezen van de planten en de werkzaamheden in de moestuin door het jaar heen.
De cursus is hoofdzakelijk theoretisch. Het is handig om ook daadwerkelijk een moestuintje te starten, als je meedoet aan de cursus. En dat kan al op een klein stukje! Een cursusboek van IVN (20 pag.) is gratis.

Waar?
De locatie is de Kinderboerderij de Veenweide aan het Vedelaarpad (wijk Overhees) in Soest. Daar is binnenruimte, maar ook een fruitpark en een kas.

Wanneer?
De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten op 
zaterdag 10 maart 2018 van 10.00 tot 12.30 uur
zaterdag 31 maart 2018 van 10.00 tot 12.30 uur
zaterdag 28 april 2018 van 10.00 tot 12.30 uur

Kosten?
We vragen een kleine bijdrage van €10,-. Koffie en thee is inbegrepen.

Hoe aanmelden?
Stuur een email naar duurzaamheid@ivn-eemland.nl en vermeld je voor-en achternaam, je volledige adres en telefoonnummer.
Vermeld ook of je al (enige) ervaring hebt met moestuinen of nog niet.

De cursus start met minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers. Vol is vol, dus heb je zin om mee te doen, meld je dan snel aan.


Je ontvangt een bevestigingsmail met een bankrekeningnummer van IVN Eemland. Na overmaking van €10,- is je aanmelding definitief.

 

Algemene informatie

zaterdag 10 maart 2018 - 10:00
Locatie: 
Vedelaarspad 53
Soest
Nederland
Google Maps image