Eemland
Landschap
Op
zaterdag26mrt202209:00

Lente-excursie - Volgeboekt

De excursie is volgeboekt: bij aanmelding komt u op de reservelijst

Om de lente te vieren gaan we in Maarssen aan de Vecht op zoek naar Stinzenplanten. Stinzenplanten en buitenplaatsen zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar.

Om 9.00 uur worden we verwacht in de koffiecorner van het bij Goudestein gelegen Vechtstreekmuseum te Maarssen voor een koffie- en theeronde, jullie aangeboden door ons IVN Eemland. We kunnen tijdens de koffie/thee luisteren naar een gids van het museum die ons het een en ander kan vertellen over o.a. de historie van de buitenplaatsen waar we stinzenplanten gaan bekijken.

Waarschijnlijk lopen we daarna even door het park van Doornburgh (foto - bron: Wikipedia), met of zonder gids op zoek naar de stinzenplanten. We worden daar vast begroet door de vele Halsbandparkieten die zich hier in de omgeving hebben gevestigd, sowieso een leuke excursie voor vogelliefhebbers want er is natuurlijk altijd meer te zien dan alleen de Stinzenplanten. Ook de insecten zijn dan al wakker, genoeg te ontdekken voor iedereen.

Rond 11.30 uur rijden we daarna naar de Commelinhof, gelegen in een gedeelte van het Park Vechtenstein, waar sinds 1992 een stinzentuin is gevestigd, het IVN aldaar beheert deze tuin sinds 2011 en wij worden er door een van de gidsen gastvrij ontvangen en rondgeleid. We kunnen daar bij slecht weer gebruik maken van een binnenruimte om ons lunchpakketje te nuttigen, van het toilet gebruik te maken of koffie/thee uit een automaat te halen, dan zelf kleingeld meenemen.

Als toetje worden we om 14.00 op het terrein van Kasteel Nijenrode (foto - bron: Tripadvisor) te Breukelen verwacht waar we met wederom een gids van het IVN (Vecht & Plassengebied) de stinzenplanten aldaar gaan bekijken in de normaal gesloten binnentuin.

Kasteel NijenrodeDe excursie is bedoeld voor leden en donateurs van IVN Eemland!

Voor mensen die geen lange dagwandeling kunnen maken is deze dag misschien wel haalbaar!!

Rond 16.00 is het einde van de excursie.

Aanmelden voor de excursie bij Corry Heus: excursies@ivn-eemland.nl
Onderstaande gegevens verplicht doorgeven bij de aanmelding
1. Ben je lid of donateur?
2. Neem je iemand mee? (die ook lid, donateur of huisgenoot lid-donateur is)
3. Wil je meerijden?
4. Kom je met de auto; kunnen er mensen meerijden?

We gaan nog even met de gidsen bespreken hoeveel mensen er mee kunnen, waarschijnlijk zo rond de 15, dus wie zich snel aanmeldt heeft de meeste kans, we werken bij 'vol' met een reservelijst.

Wat er dan bloeit is niet meer te voorspellen, tegenwoordig is alles al eerder in bloei dan voorheen, spannend wat we die dag gaan zien. We gaan nog even contact opnemen met ons ter plekke bekende vogelaars om te informeren waar we qua vogels op kunnen letten bij ons bezoek aan de parken.

Algemene informatie

zaterdag 26 maart 2022 - 09:00
Locatie: 
Diependaalsedijk 19b
3601 GH Maarssen
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image