Eemland
Overig
Op
zondag13okt201914:00

Herfstwandeling

eekhoornDe natuur maakt zich klaar voor de winter, de bladeren veranderen van groen in een bonte verzameling van kleuren voor ze van de bomen en struiken vallen voor een lange winter. Dennenappels, eikels, beukennootjes, hazelnoten en paddenstoelen, er is van alles te ontdekken in het herfstbos. En daar maken de eekhoorns dankbaar gebruik van: ze verzamelen nootjes en verstoppen ze om ze van de winter weer op te graven.

Eigenlijk is de herfst het jaargetijde met de meeste variatie: van druipende bomen in de plensregen tot die prachtige lage zon, die alle kleuren nog veel feller maakt en ons herinnert aan een zomers dag, maar dan met een pittig fris tintje. Ook de geur is anders dan in de rest van het jaar: van heerlijk kruidig onder de bomen tot heel vies als er een stinkzwam in de buurt staat, Maar als je hem ruikt, zie hem dan nog maar eens te vinden.

Zondag 13 oktober 2019 om 14.00 uur
Lengte ongeveer 4 km
Duur: 1,5 tot 2 uur
Startpunt: in de Kuil van Drakensteyn, Lage Vuursche bij het informatiebord en de zuil van het Toeristisch Overstap Punt (TOP). Dat is bij het eerste parkeerterreintje. Als u bij het restaurant bent, bent u te ver, dus even nog een rondje.

LET OP: Fietsers vanuit Soest kunnen niet meer door Landgoed Pijnenburg  maar moeten via de Embrachementsweg fietsen (smal en veel auto’s)!

Opgeven: niet nodig
Kosten: gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Info:
wandelingen@ivn-eemland.nl of 06-10285682

Kleding:stevig schoeisel, het kan moddelig zijn.

konijn in herfstblaadjesFoto eekhoorn: Lieke van Bedijk,
Foto konijn: Ineke Bergefurt

Algemene informatie

zondag 13 oktober 2019 - 14:00
Locatie: 
Nederland
Google Maps image