Eemland
Natuur
Op
vrijdag27apr201810:30

Fietstocht Koningsdag

Ook dit jaar heeft het IVN Eemland weer een natuurfietstocht voorbereid die u door het mooie Soest en de wijde omgeving leidt. Zoals u van IVN gewend bent gaat het niet alleen om een aantal kilometers gezonde lichaamsbeweging... wij hebben ook oog voor de natuur, het milieu, het cultuurhistorisch landschap en de geologische opbouw van het gebied dat wij bezoeken.

Deze keer voert de circa 25 km lange fietstocht u via het Kerkpad en de Stadhouderslaan naar de laagte van Pijnenburg tussen het Gooi in het noordwesten en de Utrechtse Heuvelrug in het zuidoosten.
Een opvallend laag gelegen gebied met altijd al een enigszins problematische waterhuishouding. Hier was ooit een uitgestrekt hoogveengebied, dat vanaf de late middeleeuwen tot in het begin van de vorige eeuw werd afgegraven en als turf werd opgestookt.
Tenslotte verlaten wij de laagte van Pijnenburg bij de Zoom. Via Heezerspoor WZ, Heezerspoor OZ en de Korte Duinen keren wij terug naar de bebouwing van Soest-Zuid.

U kunt de routebeschrijving van deze fietstocht ophalen op 27 april 2018     tussen 10.30 uur en 12.30 uur bij stellingkorenmolen 'De Windhond', Molenweg 30 te Soest.
Aldaar is ook de start van de  fietsroute.

 

Natuurfietstocht, ongeveer 25 km

Startpunt: stellingkorenmolen De Windhond te Soest
De beschrijving van de fietsroute is gratis en kan op 27 april 2018 van 10.30 tot 12.30 uur worden opgehaald bij de ingang van molen De Windhond te Soest.
 

Als wij routebeschrijvingen overhouden zullen wij ze in de molen neerleggen,  Maar op is op!
NB voor openingstijden van de molen klik hier 

 

foto: Peter van der Wijst

Algemene informatie

vrijdag 27 april 2018 - 10:30
Locatie: 
De Windhond
Molenweg 30
3764 TA Soest
Nederland
Google Maps image