Eemland
(Moes)tuinen
Op
zaterdag16mrt201910:00

Cursus Moestuinieren

IVN-cursus voor beginners

Eten uit eigen tuin is populair. In deze cursus helpen we cursisten een eigen moestuin aan te leggen en te onderhouden. Of het nu in je achtertuin is, in de volkstuin of zelfs op het balkon. We werken daarbij samen met de natuur. 

De cursus moestuinieren is bedoeld voor volwassenen met weinig kennis van moestuinen, die willen beginnen met een moestuin. 

De cursus wordt gegeven door IVN Eemland (werkgroep Duurzaamheid). Contactpersonen zijn Harry van de Deijssel en Wim Kok. 

Deze korte cursus behandelt de gereedschappen die mensen nodig hebben bij het moestuinieren, het verbeteren van de grondkwaliteit, het kiezen van de planten en de werkzaamheden in de moestuin door het jaar heen. De cursus is hoofdzakelijk theoretisch, aangevuld met enkele praktische oefeningen. Het is handig om ook daadwerkelijk een moestuintje te starten, als je meedoet aan de cursus. En dat kan al op een klein stukje! 

Een cursusboek van IVN (20 pagina’s) is gratis. 

Locatie: Kinderboerderij De Veenweide aan het Vedelaarpad 53 (wijk Overhees) in Soest. Daar is binnenruimte, maar ook een fruitpark en een kas. En er wordt gestart met een nieuwe moestuin. 

De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten op de zaterdagmorgen: 16 maart,13 april en 4 mei 2019 van 10.00-12.30 uur.

Kosten:
We vragen een kleine bijdrage van €10,-. Koffie en thee is inbegrepen.

Aanmelden:
Stuur een email naar duurzaamheid@ivn-eemland.nl en vermeld je voor- en achternaam, je volledige adres en telefoonnummer. Vermeld ook of je al (enige) ervaring hebt met moestuinen of nog niet.

De cursus start met minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers. Vol is vol, dus heb je zin om mee te doen, meld je dan snel aan.

Je ontvangt een bevestigingsmail met een bankrekeningnummer van IVN Eemland. Na overmaking van €10,- is je aanmelding definitief.

Wellicht tot ziens!

Algemene informatie

zaterdag 16 maart 2019 - 10:00
Locatie: 
Vedelaarspad 53
Soest
Nederland
Google Maps image