IVN Eelde-Paterswolde
Vanaf
zondag11jun201714:00

Slootjesmiddag

voor kinderen, bewoners van het Else van der Laanhuis en ieder die het leuk vindt

Onze tweede jubileumactiviteit is een slootjesmiddag voor kinderen en ook activiteiten voor bewoners van het Else van der Laanhuis 

Waterschorpioenen, kokerjuffers of stekelbaarsjes: wat leeft er allemaal bij jou in de sloot? Je komt het te weten tijdens de IVN Slootjesdagen. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen op zondagmiddag 11 juni 2017 samen met hun (groot)ouders ontdekken hoe bijzonder het leven is in een doodgewone vijver in Eelde-Paterswolde. Er staan IVN natuurgidsen voor je klaar die helpen om de waterdiertjes te vinden.

We gaan op onderzoek uit in de vijver van het Else van der Laanhuis. En we doen nog iets bijzonders! Je kunt je gevangen diertjes laten bewonderen door de bewoners van het Else van der Laanhuis. Zij zijn ook jong geweest en hebben vroeger vast ook wel eens gekeken wat er in het water rond zwemt! Misschien kunnen ze je er ook nog wel een mooi verhaal over vertellen! In het restaurant krijg je ook wat te drinken en er liggen kleurplaten. De weg tussen de vijver en het Else van der Laanhuis wordt afgezet, zodat je veilig met je vangst kunt oversteken!

Wil je een natuurlijk drankje, dan kun je met Jos mee om kruiden te zoeken die langs de vijver groeien en waarvan je heerlijke thee kunt maken.

Behalve naar waterdiertjes kun je dit jaar ook op zoek gaan naar een schat langs de vijver. Vind jij de schat? Stuur een foto en je adres in, dan ontvang je het ‘Water doeboek’. Bovendien maak je kans op de hoofdprijs: een beleef-de-natuur weekend voor het gezin in één van de Nederlandse Nationale Parken.

Wanneer: Zondagmiddag 11 juni
Tijd: tussen 14.00 – 16.00 uur
Waar: Vijver Else van der Laanhuis(Mozartweg)
Mee doen?: Graag aanmelden voor 9 juni  bij rabouwmeester@gmail.com
Voor materiaal wordt gezorgd, maar je mag natuurlijk ook je eigen schepnet meenemen.

Bijzonderheid: Deze activiteit wordt door de gemeente Tynaarlo financieel ondersteunt door een bijdrage uit het Leefbaarheidsfonds.

 

 

Algemene informatie

zondag 11 juni 2017 - 14:00 tot 16:00
Locatie: 
Else van der Laanhuis vijver (Mozartvijver) en recreatiezaal van het Else van der Laanhuis
Mozartweg
9871 JC Eelde
Nederland
Extra Informatie: 

Deelname gratis

Contactpersoon: 
Google Maps image