Seizoenswandeling Ontdek het Bennekomse bos met IVN Ede op 25 maart 2023

Op zaterdag 25 maart 2023 organiseert IVN afdeling Ede een ongeveer 1,5 uur durende wandeling door het Bennekomse bos.

Start is om 14.00 uur vanaf de slagboom aan het einde van de Hullenberglaan (waar de weg eindigt). Deelname is gratis, wel kan een vrijwillige donatie worden gedaan die ten goede komt aan giro555. Aanmelden voor de excursie is niet nodig.

Goed schoeisel is aan te bevelen en eventueel kunt u een verrekijker meenemen. Bij deze excursie wordt ontraden uw hond mee te nemen, ook is de excursie niet geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn.

Gids is Arjen Barten, voor meer informatie 06-27584291.

Wandel mee en ontdek het (Bennekomse) bos in de lente. Hoe weten bomen dat het lente is? Waar is al het blad gebleven? Heeft de boom ook nakomelingen gekregen? Wat is er zichtbaar aan de boom(knop)? En onderwijl genieten we van alles wat in het bos groeit en leeft.

Het Bennekomse (buurt)bos maakte deel uit van het vroegere Moftbos. Het Moftbos is altijd een domeinbos geweest en is nooit tot gemeenschappelijk bezit van de bevolking (Marke- of malenbos)geworden. Wel kon men tegen betaling gebruiksrecht krijgen, zoals recht van schaapsdrift, recht van plaggen, maaien e.d. Op oude kaarten (1570, 1650) is zichtbaar dat toen al een groot deel van het bos was veranderd in heide. Later is de heide weer herbebost met eik en grove den. De opstanden van de Hullenberg dateren uit de jaren 20 van de vorige eeuw. Tijdens de 2e WO is een groot deel geveld en later weer aangeplant. In het huidige bos treffen we vooral grove den, amerikaanse eik, ruwe berk en beuk aan. En verspreid komen weymouthden, acacia en esdoorn voor.

  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina