Avondexcursie speuren naar nachtzwaluwen op de Edese Heide met IVN Ede op 24 juni 2023

Ook benieuwd naar het mysterieuze geluid van de “geitenmelker”, een typisch geluid op warme zomeravonden op de locatie tussen bos en heide?  Dat treft. Op zaterdagavond 24 juni organiseert Vogelwerkgroep IVN-Ede een avond excursie op zoek naar deze zomergast: de nachtzwaluw.

Tijdens de ongeveer 2,5 tot 3 uur durende wandeling over de Edese Heide en Drieberg worden mogelijk ook andere vogels waargenomen zoals veldleeuwerik, roodborsttapuit, geelgors, fitis en heel misschien boomvalk of houtsnip.  Natuurlijk is het altijd maar afwachten welke vogels zich laten zien. Eén ding is zeker: wanneer het weer meewerkt, wordt het een heerlijke avondwandeling op het tijdstip van het jaar dat de nachten het kortst zijn.

Er wordt een redelijk stuk gelopen, bij terugkomst op de parkeerplaats is het donker. Goed schoeisel (en vanwege teken een lange broek) wordt aanbevolen. Ook het meenemen van een verrekijker en een zaklampje is handig. Bij deze excursie is het meenemen van uw hond niet toegestaan.

Start om 21.00 uur vanaf parkeerplaats aan de noordzijde van de N224 tegenover pannenkoekenrestaurant De Langenberg. U passeert een wildraster voor u op de parkeerplaats komt. Als de parkeerplaats vanwege werkzaamheden afgesloten is parkeren bij het pannenkoekenrestaurant De Langenberg of omgeving. Deelname is gratis. Aanmelden voor de excursie is niet nodig. Gidsen zijn Dico Wijma, Jacob Kamphuis en Hans Westendorp, voor meer informatie 06-23612002.

  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina