Natuurpad Swifterbant

Het bos is in 1968 aangeplant. Er staan naald- en loofbomen met daartussen kleinere bomen en struiken [lijsterbes, krentenboom, hazelaar en vogelkers]. De bodem van dit bos bestaat uit een variatie van verschillende lagen grond, zoals: zand, klei en zavel. Het bos wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Maandelijks vinden er waarnemingen en werkzaamheden plaats. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Bij slecht weer is het raadzaam laarzen aan te trekken

Startpunt

Het startpunt van de wandeling is aan de Bosweg in Swifterbant. Er is een gele [2,4 km] en een blauwe [3,1 km] wandelroute uitgezet.

Onderweg

Het bos is vooral in het voorjaar schitterend door het grote aantal stinzenplanten dat er in het bos groeit. Rondom de IVN heemtuin, langs de gele route, zijn daar legio voorbeelden van. O.a. Daslook en sleutelbloem zijn daar volop aanwezig. Iets eerder in het jaar bloeit ook het sneeuwklokje daar volop.

Rondom de poel is er altijd veel te vinden als u op zoek bent naar waterleven en verder zijn de bossen in de paddenstoelentijd ook schitterend met de grote variëteit aan paddenstoelen die er dan te vinden zijn. 
Langs het natuurpad staan een twintigtal informatie borden over de natuur waar u op dat moment staat. 

Beheer

De natuurpaden worden onderhouden door vrijwilligers van IVN-afdeling Gemeente Dronten

Download hieronder deze beschrijving.

dnt_natuurpad_swifterbant.pdf