Avondwandeling Harderbroek

Op maandagavond gaan we lekker wandelen in het Harderbroek. Met toestemming van Natuurmonumenten mogen we wandelen in het afgesloten deel van het Harderbroek.

Meteen bij binnenkomst in deze natuur is een groot stuk dat beheerd wordt als orchideeƫnland. Als we mazzel hebben dan staan er veel rietorchissen te bloeien. Maar er zijn ook veel andere planten te vinden. Wat te denken van grote ratelaar, diverse soorten koekoeksbloemen, vele kleuren smeerwortel enz. enz. Maar ook de insecten zoals libellen en vlinders zijn er volop aanwezig. En niet vergeten natuurlijk, maar het gebied is afgesloten omdat het een vogelbroedgebied is. Veel vogels kunnen we daarom verwachten. Neem je verrekijker dus mee.

Omdat dit een afgesloten plaats is starten we dan ook niet op de gewone plaats, maar bij het hek aan de Knardijk.

Natuurlijk proberen we zoveel mogelijk samen te rijden en daarom starten we vanaf de parkeerplaats aan de Oost om 18:30 uur. Om 18:50 starten we vanaf de Knardijk. Let op! Als u vanaf de Ganzenweg de Knardijk richting Zeewolde opgaat rijd u ongeveer 500 meter en dan gaat u naar beneden de dijk af naar de parkeerplaats. Als we binnen zijn gaat het hek weer op slot. Later komen betekend dat u er niet meer in kan.

Deze activiteit is alleen voor leden en donateurs.

Waar
Harderbroek Knardijk Zeewolde
Knardijk
Zeewolde
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina