Jaarprogramma jeugdnatuurclubs 2017

Geen thema

Dit jaar geen thema. Er is geen internationaal jaar dat aansluit bij de doelen van de jeugdnatuurclub. We gaan dit jaar onderwerpen behandelen die aansluiten bij de tijd van het jaar.

Per dorp is de jeugdnatuurclub op een vaste dag van de maand. Dit wijkt alleen af bij feestdagen of als we ergens heen gaan.

Plaats Vaste dag
Swifterbant Eerste woensdagmiddag van de maand normale startlokatie: Hertenkamplaan Swifterbant
Biddinghuizen

Tweede woensdagmiddag van de maand normale startlokatie: Sportlaan Biddinghuizen.

Diverse acties om de Jeugd uit Biddinghuizen enthousiast te krijgen voor de jeugdnatuurclub hebben onvoldoende resultaat opgeleverd voor een eigen jeugdnatuurclub. Op dit moment kunnen de liefhebbers terecht bij de jeugdnatuurclub in Dronten of Swifterbant. Zodra er voldoende deelnemers zijn starten we ook in Biddinghuizen

Dronten Derde woensdagmiddag van de maand. Normale startlokatie: Wisentweg Dronten

Alle jeugdnatuurclubs starten om 14:00 uur. Om 15:30 zijn we weer terug op de startplaats

Programma Swifterbant

Datum Onderwerp
4 januari

Nieuw leven: Zoeken naar sporen van kiemplanten , knoppen aan bomen enz. Maak je eigen kompas (als het niet vriest)

1 februari (of andere datum) Bezoek Melkvee bedrijf. (Vervoer enz. volgt in januari. Mogelijk gezamelijk met de andere groepen)
1 maart 60 jaar boomfeestdag (22 maart 2017) Activiteit die aansluit bij dit thema. 
5 april Voorjaarsverschijnselen
3 mei Uilenballen pluizen
7 juni Sprinkhanen en krekels
Vrijdagavond 25 augustus 20:00-22:00 Nacht van de vleermuis 2017. We gaan op zoek naar vleermuizen. Lokatie wordt later bekend gemaakt.
6 september Vissen. Nu op zoek naar vissen met een groter schepnet en de gewone kleine netjes. In de hoop wat anders te vangen dan een stekelbaarsje.
4 oktober (of andere datum. Ringslangen. In samenwerking met Landschapsbeheer Flevoland gaan we broedhopen van ringslangen vernieuwen. Hopelijk zien we dan ook de ringslangen. Lege eierschalen zullen we zeker vinden. Mogelijk gezamelijk met de andere groepen
1 november In de herfst zijn de meeste gallen in de natuur te vinden. We gaan ze opzoeken en natuurlijk vergeten we de paddenstoelen niet.
6 december Winterwandeling

Prgoramma Biddinghuizen

Datum Onderwerp
  Zie programma Dronten of Swifterbant
   

Programma Dronten

Datum Onderwerp
18 januari

Nieuw leven: Zoeken naar sporen van kiemplanten , knoppen aan bomen enz. Maak je eigen kompas (als het niet vriest)

15 februari (of andere datum) Bezoek Melkvee bedrijf. (Vervoer enz. volgt in januari. Mogelijk gzamelijk met de andere groepen)
15 maart 60 jaar boomfeestdag (22 maart 2017) Activiteit die aansluit bij dit thema. 
19 april Voorjaarsverschijnselen
17 mei Uilenballen pluizen
21 juni Sprinkhanen en krekels
Vrijdagavond 25 augustus 20:00-22:00 Nacht van de vleermuis 2017. We gaan op zoek naar vleermuizen. Lokatie wordt later bekend gemaakt.
20 september Vissen. Nu op zoek naar vissen met een groter schepnet en de gewone kleine netjes. In de hoop wat anders te vangen dan een stekelbaarsje.
18 oktober (of andere datum. Ringslangen. In samenwerking met Landschapsbeheer Flevoland gaan we broedhopen van ringslangen vernieuwen. Hopelijk zien we dan ook de ringslangen. Lege eierschalen zullen we zeker vinden. Mogelijk gzamelijk met de andere groepen
15 november In de herfst zijn de meeste gallen in de natuur te vinden. We gaan ze opzoeken en natuurlijk vergeten we de paddenstoelen niet.
20 december Winterwandeling