Dronten
Vogels
Op
zaterdag28apr201805:00

Excursie naar de Wieden

Op 5 april a.s. wordt de Jaarvergadering van IVN Dronten gehouden.
Plaats: basisschool Aquamarijn, De Ketting 16, 8251LD Dronten.
Tijd: 19.00 uur tot 20.00 uur.
Aansluitend aan de vergadering  houdt de boswachter van Nationaal Park Weerribben- Wieden, de heer Ronald Messemaker een lezing.
Leden die niet naar de Jaarvergadering willen komen, maar wel de lezing van Ronald Messemaker willen bijwonen zijn welkom om 20.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Die lezing staat niet op zich. IVN-afdeling Gemeente Dronten organiseert  voor haar leden op 28 april a.s. een excursie naar Nationaal Park Weerribben- Wieden.  We starten om 06.00 uur met een boottocht die 3 ½ uur zal duren. Waarom zo vroeg? Omdat er dan in de natuur het meeste te zien en te beleven is. De nadruk ligt op het kijken naar- en herkennen van vogels.

Na de boottocht is er voor mensen die dat willen ook nog de mogelijkheid om een wandeling te maken.  De boottocht duurt 3,5 uur dus tot half 10, mensen kunnen daarna even iets gaan drinken, zelf meegenomen voedsel opeten of in de plaatselijke horeca iets nuttigen op eigen kosten. Dan aan ieder de keus : naar huis gaan of een van de uitgezette wandelingen naar keuze maken. Daar hebben we geen gids extern voor ingehuurd. We hebben in overleg met de boswachter op de kaart aangetekend waar bijzondere vogels te verwachten zijn en later in het jaar bijzondere libellen. (o..a. de daar aanwezige witsnuitlibel).   Er zijn lange en korte wandelingen, vanaf een half uur tot een uur of langer!

Van de IVN-leden die aan de boottocht deel willen nemen wordt een bijdrage van € 10,-  gevraagd.

Even wat praktische punten:
Klik hier om u op te geven voor de excursie
We starten vanaf de parkeerplaats bij De Oost om 5.00 uur!

Deelname is alleen voor leden en donateurs van de afdeling, niet voor “aanhang”.
Honden mogen niet mee.
Meld u zo spoedig mogelijk aan, er kunnen met de boottocht maximaal 25 mensen mee.
Kleedt u zich warm aan en neem iets te eten en/of te drinken mee.

Handig om te weten als u gaat varen in De Wieden

De Wieden is een schoolvoorbeeld van Hollands cultuurlandschap. Het gebied is ontstaan door turfwinning en ademt de historie van turfstekers, vaarboeren en rietsnijders. Karakteristiek voor De Wieden zijn moerasbossen, riet- en hooilanden en een doolhof van plassen, kreken, sloten en trekgaten. Verscholen in het landschap liggen dorpen en buurtschappen. Door inspanningen van Natuurmonumenten is De Wieden van de eerste aankoop in 1934 uitgegroeid tot een robuust natuurgebied van meer dan zesduizend ha. Een uniek gebied om te verkennen tijdens een vaartocht in de fluisterboot. Samen met het aangrenzende natuurgebied De Weerribben (Staatsbosbeheer) vormt De Wieden het Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Algemene informatie

zaterdag 28 april 2018 - 05:00 tot 10:30
Locatie: 
De oost
Dronten
Nederland
Google Maps image