Dubbelsteynpark

Rond 1700 ontstond uit een boerenhofstee de buitenplaats Dubbelsteyn. In die tijd, de gouden eeuw, was een buitenplaats voor landeigenaren, veelal rijke kooplieden die de stinkende stad wilden ontvluchten. Zij lieten koopvaardijschepen uit Zuid-Europa en Zuidwest-Azie exotische bomen en planten meebrengen. De oranjerie van Dubbelsteyn was in die tijd beroemd om de sinaasappel- en perzikbomen. Bomen in het park zijn bijvoorbeeld de Kaukasische vleugelnoot, de paardenkastanje en de haagbeuk. De vele oude bomen bieden vogels een schuilplaats, nest- en eetgelegenheid. Zo kun je hier spechten, boomklevers, boomkruipers en nog vele andere vogels aantreffen.

Het park vertoont kenmerken van de Engelse romantische stijl (de architect was Zocher), zoals de kronkelende paden en waterpartijen in het oude deel van het park. Bijzondere planten sieren verder het park. Zo zien we onder andere oosterse sterhyacint, knikkend vogelmelk en sneeuwklokjes.

Voor liefhebbers van de natuur is hier veel te ontdekken. Bij de ingang aan de Dubbelsteynlaan-West staat de monumentale toegangspoort. Vanaf dit punt kunt U met IVN-gidsen een aantal keren per jaar een excursie maken.

Het park is goed toegankelijk voor rolstoelen.

Dubbelsteijnlaan west