Dordrecht
Biodiversiteit
Op
zaterdag02jul202210:00

Publieksexcursie in De Elzen

Bloemen en vlinders

Dol op bloemen en vlinders? Ga mee op deze excursie, het is de tijd van de zomerbloeiers.  Al wandelend gaan we op zoek naar (bloeiende) planten en prachtige vlinders. Planten zoals Bitterzoet, valeriaan, knopkruid zullen we vinden en nog meer soorten. Ook orchideeën zullen we zien in een ander deel van het Elzenbos. 

Op een zonnige plek aan de waterkant vinden we vlinders die zich opwarmen, vlinders hebben warmte nodig om te kunnen vliegen.  We gaan de vlinders op naam zetten met behulp van een zoekkaart en bekijken welke plant hun voorkeur heeft. Vlinders zijn afhankelijk van bepaalde planten voor hun voortplanting. Hoe dat in elkaar zit hoor je van de begeleidende IVN-gidsen de wandeling. De wisselwerking tussen plant en vlinder is een wonder zoals er zovele zijn in de natuur. Dus laat je verrassen! Tijdens de excursie is er tijd om mooie foto's te maken om thuis nog even na te genieten.

We vetrekken om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Paviljoen De Viersprong. De wandeling is gratis en geschikt voor niet al te jonge kinderen. Zorg voor dichte schoenen en bedekkende kleding in verband met voorkomende insecten en teken. 

Algemene informatie

zaterdag 2 juli 2022 - 10:00 tot 12:00
Locatie: 
Parkeerplaats Paviljoen De Viersprong
Noorderelsweg 6 a
3329 KM Dordrecht
Nederland
Google Maps image