Dordrecht
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag26okt201919:00

IVN Nachtwandeling Boswachterij De Elzen

Nacht van de Nacht

Tijdens de Nacht van de Nacht, op zaterdag 26 oktober 2019, vinden landelijk weer allerlei activiteiten plaats om aandacht te vragen voor het belang van de duisternis.                                                                                    

IVN Dordrecht organiseert een avondactiviteit in boswachterij De Elzen, waarbij gekeken zal worden waar het nu nog echt donker is en gesproken wordt over de impact van lichtvervuiling op de natuur. Daarnaast wordt verteld over het leven van vleermuizen.

De groep vertrekt om 19.00 uur vanaf de parkeerplaats bij paviljoen De Viersprong ter hoogte van de kruising Noorderelsweg en de Oude Veerweg in Polder de Biesbosch en keert daar omstreeks 21.00 uur weer terug.                 

We gaan de donkere Elzen in, gewapend met batdetectors (op zoek naar vleermuizen) en we gaan ervaren wat wandelen in het donker met je doet als wandelaar. Wanneer je zintuig ‘kijken’ wegvalt, zul je ervaren dat andere zintuigen versterkt worden en dat je op een andere manier gaat waarnemen.

Begeleiding vindt plaats door enthousiaste medewerkers van IVN. Het dragen van stevige laarzen of waterdicht schoeisel is absoluut aan te raden (in het donker zijn plassen niet altijd even goed te zien!)

Deze activiteit is ook geschikt voor (niet al te jonge!) kinderen.

Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk en deelname is gratis. De activiteit gaat altijd door, ook als het regent, maar zorg wel voor aangepaste kleding.

Voor meer informatie: Cees Mastenbroek, T.: 078-6171412 M.: 06-50643592 E.: casemastenbroek@planet.nl

IVN is een vrijwilligersorganisatie die aandacht vraagt voor meer natuur en een beter milieu. Zij tracht haar doelstellingen te bereiken door o.a. natuurwandelingen op het Eiland van Dordrecht te organiseren. Jaarlijks wordt ook meegedaan aan de Nacht van de Nacht.

Algemene informatie

vleermuis
zaterdag 26 oktober 2019 - 19:00 tot 21:00
Locatie: 
Parkeerterrein bij Paviljoen de Viersprong
Oude Veerweg
3329 KH Dordrecht
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image