Dordrecht
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag19okt201908:00

IVN Excursie Oosthavengebied

Hoog water op een kier

Op zaterdag 19 oktober organiseert het IVN Dordrecht een excursie naar de Oosthaven. Dit gebied ligt buitendijks en de toegang is afhankelijk van de waterstand in de rivier de Rijn.

Sinds 2 november 1970 sluiten de Haringvlietsluizen de rivier af van de zee. Hierdoor konden de trekvissen zoals de Zalm hun paaigebieden in Duitsland niet meer bereiken. Als de waterstand in de rivier voldoende hoog is, gaan de Haringvlietsluizen eindelijk een beetje open. Wat betekent dit voor de waterstand, planten en de vissen in de Biesbosch?

Sinds het ontstaan van de Biesbosch door de Elizabethvloed heeft het gebied zich ontwikkeld tot een zoetwatergetijde gebied met een overheersende griendcultuur. Zal het gebied weer veranderen in een zoetwatergetijde gebied?

De groep vertrekt om 8.00 vanaf de parkeerplaats de Oosthaven aan de Nieuwe Merwedeweg. Waterdichte schoeisel is nodig, de excursie duurt ongeveer 2,5 uur.

Over IVN

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert.                          IVN: beleef de natuur!

Algemene informatie

zaterdag 19 oktober 2019 - 08:00 tot 10:30
Locatie: 
Oosthaven
Nieuwe Merwedeweg
3329KR Dordrecht
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image