Dordrecht
IVN
Vanaf
woensdag22jan202020:00

Dordtse Natuur Gidsen Opleiding 2020

NATUURGIDS WORDEN OP HET EILAND VAN DORDRECHT?                              

De IVN-afdeling van Dordrecht gaat woensdag 22 januari van start met een gedegen opleiding voor mensen die de specifieke ambitie koesteren regelmatig zelf IVN-natuurexcursies te willen gaan begeleiden op ons prachtige eiland.

Deze Dordtse Natuur Gidsen Opleiding biedt daartoe een divers jaarprogramma waarin theorie en praktijk elkaar afwisselen. U dient dus niet alleen in staat te zijn de aangeboden basiskennis van de natuur zelfstandig te bestuderen en verslagen te maken; er wordt ook een stevig beroep gedaan op het ontwikkelen - en direct toepassen van uw didactische vaardigheden.  Een team van enthousiaste professionals, waaronder ook een aantal IVN-natuurgidsen, zien er naar uit u te coachen tot volwaardig IVN-natuurgids op het eiland van Dordt.

Op de cursusavonden (woensdags) en de excursies (zaterdags) bieden zij u de nodige bagage: uiteenlopende onderwerpen zoals o.a. gidsvaardigheden, bomen en knoppen, tuin- en parkvogels, adoptiebiotopen, het determineren van planten en bloemen vormen een interessante inhoud van de rond 35 bijeenkomsten.

Ná het behalen van uw diploma DNGO, verwachten wij dat u in 2021 daadwerkelijk aan de slag gaat met het gidsen in één [of meer] Dordtse natuurgebieden.

De opleiding gaat januari 2020 van start en kost € 350, inclusief o.a. uitgebreide cursusmap.       

De inschrijfperiode is voorbij, u kunt zich dus niet meer aanmelden. Alle kandidaten hebben inmiddels een uitnodiging voor een intake-motivatie gesprek ontvangen.

 

Algemene informatie

woensdag 22 januari 2020 - 20:00 tot woensdag 9 december 2020 - 20:00
Locatie: 
Duurzaamheidscentrum Weizigt
Van Baerleplantsoen 30
3314BH Dordrecht
Nederland
Google Maps image