Beleid & Organisatie
woensdag26apr2017

Koninklijke onderscheiding voor Miep Philipsen

onderscheiding

Op woensdagmiddag 26 april 2017 werd ons zeer gewaardeerde IVN lid Miep Philipsen, door de burgemeester van Horst aan de Maas, onderscheiden als lid  in de orde van Oranje Nassau.

IVN was vertegenwoordigd door leden van afdeling "De Maasdorpen", de vrijwilligersconsulent en door het District Limburg.

Miep is binnen IVN op vele fronten actief.
Binnen afdeling "De Maasdorpen" o.a. als lid van de werkgroep communicatie, als webmaster en als fotografe. Buiten de afdeling was ze actief in de werkgroep Districtskadervorming en was ze betrokken bij de organisatie van kaderbijeenkomsten. Zo organiseerde ze in 2016 een inspiratiedag voor jeugdbegeleiders in het Zoemhukske in Horst.

Miep is een voorbeeld van iemand waarvan je niet begrijpt hoe ze het voor mekaar krijgt.
Bij de uitreiking vermeldde de burgemeester, naast haar IVN activiteiten, o.a. haar inzet voor "De Zonnebloem", "De kantklossers" en de kasteeltuinen in Arcen.

Miep gefeliciteerd met deze welverdiende onderscheiding.

Hieronder staan een aantal foto's van deze feestelijke middag.

miep

MiepmieplindjemiepmiepmiepmiepmiepmiepmiepmiepmiepmiepLindjemiep
Uit de toespraak van burgemeester Kees van Rooij:

miepMevrouw Miep Philipsen-Keijsers (69) uit Horst: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Van 1990 tot 2016 was mevrouw Philipsen-Keijsers voorzitter van Kantkring ’t Klöske. Verder is zij ruim 20 jaar lid van diverse werkgroepen van IVN De Maasdorpen en binnen IVN district Limburg is zij actief als lid van de werkgroep Districtskadervorming (vanaf 2011). Daarnaast was zij een aantal jaren vrijwilliger bij de Kasteeltuinen Arcen waar ze deel uitmaakte van het bloemschikteam en hielp in de Oranjerie bij het verzorgen van de planten en bloemen en verkoopwerkzaamheden.

Sinds 2007 is mevrouw Philipsen-Keijsers vrijwilliger bij de Zonnebloem afdeling Horst. Wekelijks gaat zij op bezoek bij gasten van de Zonnebloem, zij helpt bij het organiseren van activiteiten, gaat één keer per jaar mee met een boottocht als verpleegkundige en één keer per twee jaar gaat ze mee met een vakantieweek. Bovendien is mevrouw Philipsen vanaf 2013 vrijwilliger bij Stichting SamenUitBus waar ze één keer per maand senioren en mensen met een beperking begeleidt bij uitstapjes.

miep