Miniworkshop Voedselbos

Appelboom

 

Ga mee het voedselbos in!

Voedselbossen. In deze tijd van agrarische veranderingen een geliefd onderwerp voor “wie het anders wil”. Ook in Etten-Leur zijn er verschillende initiatieven voor het aanleggen van voedselbossen.
Het recent aangelegde ’s Heeren Vrunten is zo’n voorbeeld, of neem het voedselbos in ontwikkeling in de Kelsdonk, opgestart door het Milieu Educatief Centrum Etten-Leur. Een derde voedselbos is te vinden in de achtertuin van ecologisch hovenier Paul Bleuming. Hij heet ons welkom in zijn bos voor het tweede deel van de minicursus “voedselbossen”.

Maar eerst zal John Vermeer, werkzaam als onder andere opleider bij de Brabantse Milieufederatie ons op donderdagavond 21 september om 20.00 uur meenemen naar het verhaal achter en in de voedselbossen. Wat is een voedselbos nu precies en wat gebeurt er allemaal in zo’n bos? Hoe belangrijk zijn ze en wat kunnen we verwachten van de ontwikkelingen op dit gebied? Vragen waar je in het eerste deel van de miniworkshop antwoord op krijgt.

Op zondagmiddag 24 september om 13.30 uur neemt Paul Bleumink het stokje over van John en leidt ons zoals gezegd rond in zijn voedselbos aan de Hoge Vaartkant 22 in Etten-Leur. Dit oudste voedselbos van Etten-Leur is in september op zijn mooist en ook het meest interessant.

 

Beide activiteiten zijn ook los te volgen. 

Appelboom
Waar
IVN Natuurmuseum
Lange Brugstraat 61
4871 CM Etten-Leur
Bezoek website Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis voor leden en kinderen t/m 12 jaar, niet-leden € 4,50 p.p.
  • Maximaal aantal deelnemers: 25
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina