Diepenheim
Bomen & Struiken
donderdag09mrt2017

Wilgen knotten

Wilgen knotten 2017.

Dit jaar waren er weer heel wat wilgen te knotten, Stefan Sikking heeft dit jaar voor het eerst meegedraaid als coordinator, het is de bedoeling dat wij het wilgen knotten samen gaan regelen. Het gereedschap was dit jaar ook weer prima voor elkaar dankzij het landschap Overijssel.

Op zaterdag 28 januari was onze eerst knotdag van 2017, we zijn begonnen bij Meutstege aan de Lochemseweg daar hebben we 41 wilgen geknot. Op de deel van de familie Meutstege hebben we van koffie met broodje en later van de inmiddels traditionele snert genoten. Er waren 21 knotters, het werk verliep zo vlot dat we bij Oplaat 10 en bij de voormalige gemeenteopslag 12 wilgen hebben geknot, die eigenlijk zaterdag 4 februari aan de beurt waren.

Op 4 februari gingen we verder bij de voormalige gemeenteopslag. Daar waren zo`n 55 wilgen te gaan en in het Hoge Laar bij de DLG werden 10 wilgen geknot. Er waren deze zaterdag weer zo`n 20 knotters, zodat het werk mooi opschoot. De Barones tekende voor de soep deze middag (wel verzorgd door Kasteleijn). De zon scheen zelfs deze dag, al was de temperatuur onder het vriespunt.

De familie Grothold ontving ons zaterdag 11 februari, 16 wilgen langs de Regge en 18 wilgen bij het weiland bij het Gazebo geknot. De takken worden opgehaald door vrijwilligers van het paasvuur.  Bij de boven Regge aan het einde van de Hazendammerweg waar het fietspad begint hebben we 4 wilgen geknot daarna lieten we, zoals inmiddels gebruikelijk de snert goed smaken.

Zaterdag 18 februari was voor 2017 alweer onze laatste knotdag, we hebben bij de boerderij van Dreteler aan de Hengevelderweg, in Deepn bekent als Varenbrink, 4 grote wilgen geknot, bij de watermolen 8 middelgrote wilgen. Bij de fam Meinders aan de Deldenerstraat in Goor hebben we op hun verzoek 8 middelgrote wilgen geknot waar 4 jaar niks aan gebeurd was, dus flinke takken.

Het was dit jaar eigenlijk alle zaterdagen goed knotweer, de extra geplande zaterdag 25 februari was niet meer nodig. Al met al hebben we hard gewerkt maar het was ook gezellig bij de koffie van Rikie en de snert met worst van slagerij Kasteleijn. Zaterdag 28 januari en 11 februari dronken we koffie bij de fam Meutstege en fam Grotholt.

Johan Horstman