Diepenheim
Recreatie
zondag02okt2016

jaarlijkse fietstocht.

Zondag 21 augustus was weer de jaarlijkse fietstocht.

Doordat de weersverwachting niet zo best was, viel de deelname wat tegen. Maar onder het motto “Kiekn wat wodt”vertrokken we richting Almen, om daar onze tocht rond Vorden te beginnen.

Via Landgoed Velhorst, waar zeer zeldzame planten en paddenstoelen te vinden zijn, gingen we het Groote Veld in. Een uitgestrekt natuurgebied met mooie fietspaden en een weldadige rust. De Wildenborgh en Medler waren de  Kastelen waar we langs fietsten en vervolgens kwamen we bij het voormalig klooster der Franciscanen in Kranenburg, waar we onze boterhammen met verse koffie hebben genuttigd.

Verder richting Vorden, waar de regenkleding uit de tas moest voor een stevige bui. Weer opgestapt en langs het prachtige Kasteel Vorden nog een fikse bui in de natuur. Maar samen met Riekie onder de paraplu hielden we het droog. Hackfort was de laatste stop. De vistrap daar vond ik heel bijzonder.

Nog even op de pedalen en we waren terug in Almen. Waar we Harrie en Jetty bedankten voor de mooie tocht en uitleg onderweg. Hopelijk volgend jaar meer animo. Zoals altijd zeer de moeite waard.

Alie Boswinkel