Diepenheim
Landschap
Op
zaterdag31okt202009:30

Onderhoud IVNetje

onderhoudswerkzaamheden

Corona blijft een impact hebben op onze samenleving. Om het virus onder controle te krijgen en te houden, is het heel belangrijk dat we ons aan de basisregels van het kabinet houden. Daarom hebben wij, IVN Diepenheim, ook het standpunt ingenomen om onze activiteiten niet door te laten gaan. 

 Maar nu gaan wij wel een uitzondering maken hierop omdat er anders een te grote achterstand ontstaat in het onderhoud van ons IVNetje en onze Vlindertuin. En dat zou onze inspanningen van de afgelopen jaren tenietdoen. Het is noodzakelijk dat het maaisel in beide gebieden afgevoerd wordt. De voorbereidingen hiervoor hebben afgelopen weken plaats gevonden. 

 Wij, de werkgroep en het bestuur, hebben goed nagedacht op welke manier we invulling kunnen geven aan deze werkzaamheden terwijl we ons toch houden aan de richtlijnen. Hierin speelden een aantal factoren een rol waaronder het feit dat de werkzaamheden uiteraard buiten plaats vinden en de grootte van de groep. 

 De werkzaamheden zullen uitgevoerd worden door een groep van ongeveer 12 mensen. Hiervoor is gekozen om het handhaven van de 1,5m afstand makkelijker te maken. Het kan namelijk snel misgaan als er veel gelopen wordt; je een ander even helpt; je gereedschap pakt of je pauze houdt. Door de groep klein te houden, kunnen we met elkaar ervoor zorgen dat het goed gaat. We zullen elkaar ook aanspreken op het handhaven van de regels. Mochten er (veel) meer mensen aanwezig zijn bij het begin van de werkzaamheden dan zal er ter plekke naar een oplossing gezocht worden. 

 Het RIVM adviseert mensen die binnen een risicogroep vallen om zo veel mogelijk thuis te blijven. Dit zijn bijvoorbeeld mensen van 70 jaar en ouder, mensen met chronische longproblemen of mensen met ernstig overgewicht. Dit advies nemen wij van harte over. Uiteraard is het ieders eigen keuze om wel of niet te komen, wij nemen daar geen verantwoordelijkheid voor. 

 Wij vragen dringend aan mensen: Als je zelf verhoging, koorts, een loopneus of keelpijn hebt of wanneer je verkouden bent: blijf thuis. Dit geldt ook als er iemand in jouw huis klachten heeft. Dit ter bescherming van de rest van de groep. 

 Het gebruik van mondkapjes zal niet verplicht worden in verband met de zwaarte van het werk en omdat de werkzaamheden in de buitenlucht worden uitgevoerd. Het is uiteraard voor eenieder wel toegestaan een mondkapje te dragen maar houd er dus rekening mee dat niet iedereen dit zal doen. 

 De werkzaamheden in het IVNetje zullen op zaterdag 31 oktober plaatsvinden en voor de Vlindertuin op zaterdag 07 november. Beide keren zullen we starten om 09.30 uur. De verwachte eindtijd zal rond 13.30 uur zijn, afhankelijk van de hoeveelheid werk.  

 Willen de mensen die komen helpen, dit aan mij doorgeven via de mail? Dan weten we hoeveel mensen er komen. 

 Samengevat nog even de regels: 

  • Heb je (griep)klachten? Blijf thuis 
  • Houd 1,5m afstand 
  • Schud geen handen 
  • Hoest en nies in je elleboog 
  • Gereedschap voor en na gebruik ontsmetten 

 We gaan er mooie dagen van maken. Let op elkaar en blijf gezond. 
de werkgroep en het bestuur, 

Algemene informatie

zaterdag 31 oktober 2020 - 09:30