Moestuinieren voor beginners Amfibiën en reptielen

Moestuinieren voor beginners

Deventer 12 februari 2017

IVN-vrijwilligers en beroepskrachten hebben samen een cursus Moestuinieren ontwikkeld. Ook in Deventer gaat deze cursus voor de beginnende moestuinder draaien! De cursus wordt aangeboden door  IVN Deventer, in samenwerking met de Ulebelt. 

Om de cursus op een eenvoudige manier te kunnen volgen, maken we gebruik van een Doe-boekje voor thuis waarin je stap voor stap kennis kan maken met de basis van het moestuinieren en drie lesavonden met drie hoofdonderdelen:

1.  Opstart (voorzaaien, zaaien, zaaiplan maken),

2. Begeleiding groeiperiode ( invloed van water, zon, temperatuur, onkruid, grond, bemesting, verplanten en het bijhouden van de groei met het moestuinboekje)

3. Oogst en vooruitblik naar het komend jaar (aandacht voor bevruchting, wat kun je oogsten en wanneer, bemesting van de grond.) Het is handig om ok daadwerkelijk een moestuintje te starten, als je meedoet aan de cursus. En dat kan al op een klein stukje!

De cursusavonden worden gehouden bij de Ulebelt  in Colmschate, adres Maatmansweg 3 tel.  653437 op de donderdagavonden  van6 april, 20 april, 11 mei van 19.30 uur tot 22.00 uur, met een kleine koffie/thee pauze. De cursus kan worden gestart met een minimum aantal aanmeldingen van 12 deelnemers.

De IVN-cursus Moestuinieren wordt verzorgd door Maike Nelissen en Huub Mensink, beiden zijn natuurgids IVN  en hebben kennis/ervaring met  moestuinieren.

De kosten van de cursus bedragen 30 euro per deelnemer, dit inclusief  aanbod van koffie en thee, tijdens de pauze.

Ontdek meer over

Deel deze pagina