Natuurcafé IVN Deventer

Voor leden van IVN en KNNV Deventer.

Op donderdag 15 juni is er weer het Natuurcafé. Voor deze keer hebben we Boer ’n Buffel weten te strikken voor een inleiding. Op het terrein van de Natuurderij/Keizersrande is sinds kort is een nieuw bedrijf neergestreken. Een jong echtpaar houdt er waterbuffels! Dat is nieuw in onze omgeving. Zij voeren de leuze: ‘De wereld verbeteren begint bij de buffel’.

Olivier en Emma komen graag uitleg geven over de doelstellingen en de praktijk van het werken met waterbuffels. En daarbij draait het niet alleen om de mozzarella, maar ook om het gegeven dat waterbuffels veel minder milieubelastend zijn dan standaardkoeien. De cijfers die hiervoor worden gebruikt zijn echter op basis van een waterbuffel in een gangbaar en traditioneel bedrijf. Hoeveel een biodynamische scharrelbuffel uitstoot is dus onbekend. Daarvoor is meer onderzoek nodig en dat doet men op de Natuurderij. Verder wordt er op de akkers het eigen ‘powerfood’ geteeld, zodat men geheel zonder krachtvoer kan, een gesloten kringloop dus.

Olivier en Emma zijn er heel trots op dat scholeksters, wulpen en kieviten broeden op hun terrein, dat kan niet iedere boer zeggen.

Graag vooraf aanmelden bij natuurcafe@ivndeventer.nl.

 

waterbuffels in de uiterwaarden
Waar
De Fermerie
Muggeplein 9
7411 NW Deventer
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina