Deventer
(Moes)tuinen
Op
zaterdag16okt202109:30

Workshop ‘Alle kleine beestjes helpen’

Alles wat op aarde leeft heeft een gezonde bodem nodig: planten, dieren, schimmels en bacteriën en ook wij als mens. Minstens een kwart van de biodiversiteit op aarde leeft in de grond. Het samenspel van leven in de bodem zorgt ervoor dat dood materiaal wordt afgebroken en weer wordt omgezet in voedingstoffen. Daarmee is de bodem ontzettend belangrijk voor het bovengrondse leven.

Marc Siepman is een kenner van het bodemleven en zal tijdens zijn lezing een inkijkje geven in de geheimen van een gezonde bodem. Minstens een kwart van de biodiversiteit op aarde leeft in de grond. Het samenspel van leven in de bodem zorgt ervoor dat dood materiaal wordt afgebroken en weer wordt omgezet in voedingstoffen. Daarmee is de bodem ontzettend belangrijk voor het bovengrondse leven.

Brendan Adams zal daarna een rondleiding geven over de kwekerij en vertellen over de proeven die zij momenteel doen met diverse soorten bladaarde die de kant en klare compost, waarin vrijwel altijd veen in verwerkt is, kunnen vervangen.

We gaan zelf nog aan de slag met een grondboor om met eigen ogen te zien wat we in de bodem kunnen aantreffen.

De workshop wordt georganiseerd in samenwerking met: Vereniging Groei & Bloei, KNNV-Deventer en Holsto Tuinen

Met dit programma hoopt de organisatie u kennis en inzicht te verschaffen over het bodemleven in uw eigen tuin (en omgeving).

Lees meer: https://www.ivn.nl/onder-het-maaiveld

Aanmelden is noodzakelijk, er is een maximum van 40 personen. Aanmelden met vermelding ’Bodemleven’ en ‘lid G&B*/lid IVN*/lid KNNV*/geen lid*’ bij info@deventer.groei.nl

*Alleen vermelden wat van toepassing is; uw aanmelding wordt bevestigd.

Algemene informatie

zaterdag 16 oktober 2021 - 09:30 tot 13:00
Locatie: 
Holsto Tuinen en Buitenleven
Rijksstraatweg 12A
8121 PD Olst
Nederland
Extra Informatie: 

Gratis voor leden G&B en IVN/KNNV, € 2 voor niet-leden.

Er is koffie/thee en na afloop een hapje en een drankje.

Google Maps image