Deventer
Bloemen & Planten
Op
zondag07mei201714:00

Proef de Baarlermars!

Op zondag 7 mei om 14.00 uur houdt IVN Deventer een excursie over eetbare planten in de Baarlermars. Kom dat proeven! De start is bij het scoutinggebouw Loaah aan de Grondhuisweg nr. 6 in Deventer (gelegen ten noorden van de Vijfhoek).
We gaan een tocht maken door dit fraaie natuurgebied met bos, plas en dras langs de Zandwetering en proeven onderweg eetbare planten. Vaak zijn het planten die we onkruid noemen. Een aantal planten zijn veredeld en liggen als groente op ons bord, maar de natuur kent nog veel meer lekkere en gezonde soorten. Het zijn  ‘vergeten groentes’ met verrassende smaken.Gidsen vertellen hierover en laten je proeven.

De Baarlermars is een relatief nieuw natuurgebied, dat ontstaan is doordat het Waterschap Salland retentiegebieden langs de Zandwetering heeft aangelegd. Hier wordt het water langer vastgehouden, zodat enerzijds de afvoer van water niet te snel gaat in natte tijden, maar anderzijds dat er gebiedseigen water langer vastgehouden wordt in droge tijden. Een verrassende natuurplek.

De tocht duurt ongeveer 1,5 uur en daarna sluiten we smakelijk af met kruidenthee en crackers met een spread van zelf geplukte planten.
De kosten voor niet IVN-leden zijn €1 per kind en €2 per volwasene,  graag gepast betalen.

Graag aanmelden bij zebrarups@home.nl  ovv naam, hoeveel personen.
Info: 06 2648 3652  

Startpunt: Grondhuisweg, inrijden tot daar waar de weg de Zandwetering kruist.(Grondhuisweg = zijweg van Oerdijk tussen N348 en Nieuwendijk)

Kosten: volwassenen €2,-, kinderen €1,-

Algemene informatie

zondag 7 mei 2017 - 14:00 tot 15:30
Locatie: 
Baarlermars
Grondhuisweg (waar weg Zandwetering kruist)
Deventer
Google Maps image