Deventer
Schone Rivieren
Op
zondag27sep202010:00

Ontdek de natuur van het rivierengebied

Laat je verrassen door de IJssel

In het laatste weekeinde van september organiseert Schone Rivieren het Ontdekweekend ‘Beleef de IJssel’. IVN Deventer doet hier graag aan mee en wil met haar activiteit de deelnemers (jong en oud) graag de natuur van het rivierengebied rondom Deventer laten ontdekken.

De IJssel stroomt bij Deventer door een smalle doorgang. De kade van de stad bepaalt de loop van de rivier aan de oostzijde. Tijdens het project Ruimte voor de Rivier zijn in de uiterwaarden van de IJssel bij Deventer nieuwe nevengeulen gegraven. Uniek is het Worpplantsoen, het oudste openbare stadswandelpark van Nederland en het enige plantsoen dat in de uiterwaarden ligt, waardoor het tijdens hoge waterstanden overstroomt.  
 

Tijdens de excursie volg je een met bordjes uitgezette route door de uiterwaarden, die je in eigen tempo met je gezin of in klein gezelschap kan lopen. Onderweg tref je natuurgidsen die wat vertellen over de historie van het Worpplantsoen, bomen in de uiterwaarden, (vroegere) functies van de rivier en van de uiterwaarden en over de aanpassingen die nodig waren voor Ruimte voor de Rivier. Daarnaast vind je  extra informatie op bordjes langs de route. Speciaal voor kinderen is de ontdekking van de vogels, plantjes, diersporen en een aantal belevingsopdrachten. De kinderen krijgen een bingokaart en een zoekkaart mee, waardoor de route nog informatiever en actiever wordt.

Aanmelden en info bij IVN Deventer. Klik hier voor meer informatie. 

 

Algemene informatie

schone rivieren uiterwaarden Deventer
zondag 27 september 2020 - 10:00 tot 13:00
Locatie: 
IVN-stand bij het IJsselhotel
Worp 2
7419 AD Deventer
Nederland
Extra Informatie: 

I.v.m. corona vragen wij iedereen om 1½ meter afstand te bewaren tot andere deelnemers (behalve gezinsleden). Kom alleen als jij en je gezinsleden gezond zijn.
Iedereen krijgt in overleg een starttijd. Starten tussen 10:00 en 11:00 uur. Duur ongeveer twee uur. Goed schoeisel is noodzakelijk.
Aanmelden is verplicht en kan tot 25 september, 20:00 uur.

Contactpersoon: 
Google Maps image