Deventer
Vleermuizen
Op
zaterdag27aug202220:15

Nacht van de vleermuis

Vrijwel iedereen heeft wel eens een vleermuis gezien, 's avonds in de tuin, op straat of in een park. In de schemering komen ze tevoorschijn om als ware luchtacrobaten hun kostje (vliegende insecten) bij elkaar te 'scharrelen'.

In het laatste weekend van augustus wordt jaarlijks de Nacht van de Vleermuis georganiseerd. In vele landen in Europa wordt dit weekend aandacht besteed aan vleermuizen. IVN Deventer doet dit jaar weer mee.

Wij beginnen in de muziekkoepel met een korte inleiding over het gedrag en het nut van vleermuizen. Daarna, rond zonsondergang, gaan we op zoek naar vleermuizen in het plantsoen en boven het water van de nevengeul van de IJssel. Gidsen gebruiken een batdetector, dat is een apparaat dat de geluiden van de vleermuis voor mensen hoorbaar maakt.  Hierdoor kun je horen welke vleermuis er boven je hoofd of boven het water vliegt.

Ga mee om iets van deze nachtdieren te zien en ervaren.
Opgave is noodzakelijk en kan per mail via excursies@ivndeventer.nl 

Bij regen of harde wind wordt het afgelast omdat de vleermuizen dan niet vliegen.

Algemene informatie

zaterdag 27 augustus 2022 - 20:15 tot 22:00
Locatie: 
Worpplantsoen Deventer
Nederland
Extra Informatie: 

Start om 20.15 uur in de Muziekkoepel (midden in het plantsoen). Belevenis voor alle leeftijden maar zeker voor gezinnen met kinderen (boven de 7 jaar).

Contactpersoon: 
Google Maps image