Deventer
Natuur
Op
donderdag05mrt202019:30

Lezing professor Frank Berendse

Verleden en toekomst van de natuur in Nederland

De lezing, georganiseerd door IVN- en KNNV-Deventer in samenwerking met de bibliotheek, wordt gehouden op donderdag 5 maart in de theaterzaal van de bibliotheek van Deventer, Stromarkt 8. De zaal gaat om 18.45 uur open en sluit om 22.00 uur. De lezing begint om 19.30 uur en is voor iedereen toegankelijk. De entree is gratis, het vooraf reserveren van een plaats is verplicht.

Frank Berendse zal in zijn lezing laten zien hoe sterk natuur en landschap verbonden zijn met de manier waarop ons voedsel wordt geproduceerd. Eerst neemt hij ons mee - in vogelvlucht - langs de  geschiedenis van het Nederlandse landschap om te laten zien hoe veranderingen in de natuur bepaald worden door bevolkingsomvang en economie. Hij vertelt vooral over het boerenlandschap en wat we kunnen doen om hier het tij te keren en de weg terug te vinden naar een platteland dat rijk is aan vlinders, vogels en bloemen en waar toch voldoende voedsel wordt geproduceerd.
Frank Berendse is hoogleraar natuurbeheer en plantenecologie en adviseerde onder meer het Nederlandse kabinet over een nieuw natuurbeleid en de Europese Commissie over de toelating van bestrijdingsmiddelen.

Na de lezing is er gelegenheid tot napraten in bibliotheekcafé Oscar. U kunt dan ook de boeken kopen die Berendse schreef over de toekomst van de natuurbescherming in Nederland: Natuur in Nederland en Wilde apen. Er wordt een flinke korting gegeven: Natuur in Nederland van €35 voor €20;  Wilde apen van €9,95 voor €5 en … u kunt uw boeken laten signeren. Pinnen is niet mogelijk, dus graag contant betalen.

De capaciteit van de theaterzaal is beperkt, daarom is het verplicht vooraf een plaats te reserveren volgens het principe wie het eerst komt, het eerst maalt!
Voor het reserveren van een plaats en verdere informatie: Frens Westenbrink.

Algemene informatie

donderdag 5 maart 2020 - 19:30 tot 22:00
Locatie: 
Bibliotheek
Stromarkt 8
7411 PK Deventer
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image