Deventer
Voor IVN leden
Op
donderdag13okt202220:00

Lezing over de Weerribben door boswachter Jeroen Bredenbeek

Voor leden van IVN en KNNV

De programmacommissie van KNNV en IVN Deventer organiseert een lezing over de Weerribben door boswachter ecologie Jeroen Bredenbeek.

De Weerribben is volgens velen het mooiste natuurgebied in Nederland. Het maakt deel uit van een 35 km2 groot laagveengebied in de kop van Overijssel met moerasbossen en eindeloze rietvelden die worden doorsneden door vaarten en sloten. Het heeft een unieke fauna en flora met soorten die nergens anders voorkomen, zoals de grote vuurvlinder, ondersoort batava, en de donkere waterjuffer. Ook kun je er de otter tegenkomen die er in 2002 is uitgezet.

Het beheer van een dergelijk gebied is complex. Hoe voorkom je dat de krabbenscheer verdwijnt, hoe houd je het waterniveau op peil bij droogte, hoe handhaaf je die zeldzame soorten? Het noordelijke deel van het gebied, de Weerribben, zo’n 4000 ha. groot, wordt beheerd door Staatsbosbeheer.

Jeroen Bredenbeek is een van de boswachters. We hebben al diverse prachtige excursies met hem genoten, zoals deze zomer nog in de Veerslootlanden. Jeroen gaat met pensioen! De laatste gelegenheid dus om zijn unieke verhaal te horen in dienst van Staatsbosbeheer over ’zijn Weerribben’.

Verdere informatie bij Frens Westenbrink via mail.

Algemene informatie

donderdag 13 oktober 2022 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
De Fermerie
Muggenplein 9
7411 NW Deventer
Nederland
Extra Informatie: 

De lezing vindt plaats in de Fermerie te Deventer en start om 20 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Contactpersoon: 
Google Maps image