Deventer
IVN
Op
vrijdag24mei201909:00

Ledendag IVN en KNNV

Ledendag Overijssel 2019

Deventer is de bestemming van de Ledendag Overijssel 2019! Deventer is niet alleen een mooie stad met een prachtig oud centrum, oude bomen en veel cultuur. Er is ook veel mooie natuur te beleven! Wij nodigen alle Overijsselse IVN-ers en KNNV-ers van harte uit om elkaar te ontmoeten in de natuur en historie van Deventer. Donateurs, vrienden en  samenwerkingspartners van afdelingen zijn ook welkom.
We bezoeken het oudste stadspark van Nederland; De Worp. Met bomen tot wel 200 jaar oud, van de tijd net na de oorlog met de Fransen. We besteden ruime aandacht aan Ruimte voor de Rivier en de nieuwe nevengeulen bij de IJssel.
09:00 Ontvangst met koffie/thee en koek
09:30 Introductie over IVN Deventer en Ruimte voor de Rivier
10:00 Start excursies
12:00 Lunch (in de Fermerie, oud hospitaal)
13:30 Vervolg Excursies
16:00 Afsluiting met hapje en drankje
Start en einde zijn in de ‘Buitensociëteit en Bowling’ De Worp, Twelloseweg 1A, Steenenkamer. Dit ligt net aan de overzijde van Deventer aan de Gelderse kant van de IJssel. Er is daar ruime gratis parkeergelegenheid.
Kom je met het OV? Loop 15 minuten door de stad en ga met het pontje de
IJssel over. Van daaruit is het nog 300 meter rechtdoor tot aan de sociëteit. Neem contact op met Peter Adema:
adema@natuurenmilieuoverijssel.nl of IVN Deventer.
NB: het is niet mogelijk om alle plekken deze dag te bezoeken. Daarom graag een keuze maken tussen de houtzaagmolen en de sporenexcursie in het aanmeldformulier. Voor het overige loopt iedereen dezelfde ronde.
Liefhebbers kunnen kiezen uit een bezoek aan een authentieke houtzaagmolen uit 1863 of een sporenexcursie van bevers met bezoek aan een beverburcht in de Ossewaarden.
Tegenover de molen is een wand voor oeverzwaluwen. Deze gaan we bekijken met een telescoop. In de middag gaan we langs de restanten van een oude vikingwal die moest voorkomen dat Deventer weer geplunderd zou worden door de Vikingen. Als er tijd is gaan we een onderzoekje doen met een zeer oude plantaan, oude populier en andere oude bomen.

We doen alles te voet! De centrale route is totaal 4,2 km.

Uitnodiging IVN Ledendag

Algemene informatie

vrijdag 24 mei 2019 - 09:00 tot 16:00
Locatie: 
Start en einde bij Buitensocieteit De Worp
Twelloseweg 1a
Steenenkamer
Nederland
Google Maps image