Deventer
Natuur in de Buurt
Op
vrijdag02okt202009:30

Eerste vrijdag van de maand wandeling

Landgoed Frieswijk

Vrijdag 2 oktober is er weer een Eerste vrijdag van de maand wandeling. Deze keer op landgoed Frieswijk.

Landgoed Frieswijk is 160 hectare groot en ligt net ten noorden van Deventer. Op het in Engelse landschapsstijl aangelegde landgoed wisselen akkers, weiden, bossen en waterpartijen elkaar af. Dit zorgt voor een verrassende wandeling. Het landgoed telt 5 boerderijen, twee woonhuizen en en een koetshuis.     

Het landgoed heeft een rijke historie die teruggaat tot in de 14e eeuw. Dan wordt het genoemd als een leengoed van de bisschop van Utrecht. In die tijd was het vermoedelijk niet meer dan een boerenerf. Van 1883 – 1890 woonden en werkten de Cisterciënzer monniken op landgoed Frieswijk van hieruit stichtten zij klooster Sion in Diepenveen, zij verhuisden eind 2015 zij naar Schiermonnikoog. Het landgoed is eigendom geweest van de provincie Overijssel, daarna kwam het in particuliere handen. Door vererving kreeg de familie van Middachten het landgoed in bezit, die sinds 1950 het beheer heeft overgedragen aan Stichting Landgoed Frieswijk.    
Volgens een oude legende was er in de Middeleeuwen een bedevaartsoord bij een 'Heilige Boom met een Maria beeld'.

We starten om 9.30 uur vanaf de hoek Raalterweg/Waterdijk.

Algemene informatie

vrijdag 2 oktober 2020 - 09:30 tot 12:00
Locatie: 
Landgoed Frieswijk
hoek Raalterweg/Waterdijk
Deventer
Nederland
Extra Informatie: 

I.v.m. corona is opgave is noodzakelijk. Opgeven kan per mail via gerrieroetert@xs4all.nl
Kom alleen als je zelf en je naaste familieleden gezond zijn! Onderweg houden we een pauze, neem daarom wat te eten/drinken mee.

Contactpersoon: 
Google Maps image