Natuurgidsenopleiding 2024 – 2026

Een goede natuurgids weet het verschil tussen honingbijen en solitaire bijen, kent de verschillende soorten zangvogels in onze omgeving, weet wat er zoal in onze sloten rondzwemt, en kan in grote lijnen verbanden leggen tussen oorzaak en gevolg van veranderingen in het milieu. Maar bovenal maakt een IVN natuurgids andere mensen enthousiast en nieuwsgierig naar de wonderen van de natuur.

Samen met 25 anderen leer je in iets meer dan anderhalf jaar hoe je een goede natuurgids wordt. Er wordt inzet van je gevraagd, en daar krijg je heel veel voor terug!

Eens per drie weken krijg je een lesavond en een excursie, en in oktober ga je voor een kennismakingsweekend mee naar een prachtige plek in de natuur. Ook in het voorjaar van 2025 staat er een educatief weekend op het programma.

De opleiding wordt gesubsidieerd dus de kosten zijn niet hoog: € 330 in totaal, inclusief de weekeinden.

Verder vragen we van de cursisten dat ze lid zijn of worden van IVN Den Haag, dat ze aan ten minste 80% van de lessen en excursies deelnemen en dat ze het kennismakingsweekend in oktober 2024 bijwonen.

Informatiebijeenkomsten
We houden twee informatiebijeenkomsten in het Milieu Educatief Centrum, Reigershof, Reigersbergenweg 280, 2592 EZ Den Haag.

Je kunt je aanmelden voor de opleiding via het inschrijfformulier

De intakegesprekken vinden ‘s avonds op een aantal dagen in juni plaats, ook in het Milieu Educatief Centrum, Reigershof, Reigersbergenweg 280, 2592 EZ Den Haag.